Събраха 1950 лв. за абитуриенти в нужда от Ихтиман, ученици от СУ „Хр. Ботев” броиха дарените пари в кабинета на кмета Илиев

1950 лв. събра благотворителна кампания в помощ на абитуриенти в неравностойно положение под наслов „Отворете сърцата си – помогнете на младите хора” по инициатива на община Ихтиман в лицето на кмета Калоян Илиев и граждански инициативен комитет.

В няколко търговски обекти и в сградата на община Ихтиман бяха поставени светлосини кутии за дарения с логото на кампанията. В присъствието на представителите от Граждански инициативен комитет Цветанка Йорданова и Маргарита Бибиджийска, зам.-кметовете Даниела Митева и инж. Тони Кацаров, както и директорите на Средно училище „Христо Ботев” Иванка Пелтекова и на Професионална гимназия „Васил Левски” Славейка Оташлийска станаха ясни резултатите от кампанията. Сумата от 1950 лв. ще бъде разпределена равномерно между тринайсет нуждаещи се от финансова подкрепа абитуриенти.
В кабинета на кмета Калоян Илиев бяха и ученици от 11-и „а” клас от Средно училище „Христо Ботев”, които се срещнаха с градоначалника по случай Деня на самоуправлението. Те бяха поканени да присъстват на преброяването на средствата от благотворителната кампания.