Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионСамоковСъветничката Св. Атанасова: Къде отиват 2 млн. лв. приходи от курорта Боровец,...

Съветничката Св. Атанасова: Къде отиват 2 млн. лв. приходи от курорта Боровец, треньорите от спортните клбове остават без пътни   

 

19-01-88-svetla-atanasova
Светлана Атанасова

Съветничката Светлана Атанасова бомбардира общинската управа с въпроси къде отиват приходите от курорта Боровец на ОбС сесия в Самоков. Приходите от Боровец, които влизат в хазната на общината, са около 2 млн. лв. годишно. “Боровец е национален курорт, за него в новия бюджет са предвидени 140 000 лв.

19-01-08-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d1%83%d1%88%d0%b5%d0%b2
Валентин Милушев

Бихте ли казали какво се предвижда да се направи в Боровец?, попита Атанасова. Заместник-кметът Шехтанова заяви, че тази година няма изискване данните за туристическия данък да се утвърждават от Общински съвет и затова не са дадени подробности пред съветниците.

Подробен план за разходване средствата от данъка бе поискан от администрацията и на предишна сесия, но не бе предоставен. “Парите се изразходват единствено и само за туристически дейности. Планираме участие на представители на общината в туристически борси – 49 950 лв., за сметка на туристическия данък суми ще се вложат в изложения. Допълнитело 80 000 лв. от този данък са за мероприятия по културния календар. 185 000 лв. са разходите за Боровец и останалите са за текущи ремонти и поддръжка на зелени площи”, поясниха още от администрацията по повод питането на Светлана Атанасова.

Атанасова попита още дали се изплащат пари за пътни на треньорите от спортните клубове. Шехтанова отговори: „Тъй като треньорите са преминали към самите клубове, те не са в трудови правоотношения с кмета и не са включени в списъка с пътуващите. Ние сме гласували една глобална сума от 101 435лв. за възнаграждения, осигуровки и допълващи разходи на треньорите”.

“Много малка е отделената сума в капиталовите разходи за спорта – само 48 000 лв. А трябва да се направят ремонти на спортните бази – на шанцата, на мотополигон „Ридо” и още много други обекти. Какво предвиждате за спорта?” – попита на сесията съветникът Валентин Милушев от ГЕРБ. В отговор Шехтанова заяви, според натовареността на базата и дали се използва максимално и целодневно, ще се прецени за ремонтите и закупуването на нови спортни съоръжения.

 

 

 

RELATED ARTICLES
  1. Правите си вятяр на устата г-жо Атанасова . И малките деца виждат какви са проблемите на Боровец . Този сезон особено си личи ! Проблема се казва инфраструктура ! Разширение на улиците , нови големи и удобни за туристите паркинги ! Защото туристите са много важни , те оставят парите си тук и трябва да са много доволни!Само един паркинг може да издържа два ски клуба с по-двадесет деца , колкото няма и в спортното училище ! Нито вие нито другите управители на Самоков си заслужавате заплатите ! Не разбирате от икономика въобще ! Давате народна пара за никому не нужни обекти и загробвате общината и хората за десетки години напред ! Във комбинация със Бороспорт ще затриете ски спорта във Самоков !Те вече усещат липсата на качествени кадри ! Изискайте справка колко деца от Самоков се възползваха от малоумните условия на Бороспорт да карат безплатно ски тази зима ?

Most Popular