Съдия-изпълнител Елица Христва отново продава част от комплекс „Кабей” край Усойка на търг, този път за 889 252 лв.

30-03-02
Част от комплекса е обявена за продан

Отново комплекс „Кабей” е обявен за продажба на търг. Съдия-изпълнител Елица Христва продава част от туристическия комплекс, разположен край с. Усойка, община Бобошево, този път за 889 252 лв. Припомняме, че Кюстендилският окръжен съд обяви в несъстоятелност фирмата „Бени“ ЕООД на двамата собственици Албена Иванова и Здравко Здравков, които със съдружници стопанисват комплекса с басейн, три къщи за настаняване на туристи, пречиствателна станция и приблизително декар смесена гора. Туристическият обект се намира до яз. „Будаковица“ в едноименната местност. В началото на м. декември същата част от комлекса бе обявена на търг за 1 111 000 лв., но купувачи явно не са се намерили. Цената сега е свалена с 222 000 лв.

Собствениците са изтеглили кредит за изграждането на комплекса, но спрели да го погасяват и от банката кредитор ги погнали. Стигнало се дотам фирмата да бъде обявена в несъстоятелност и имуществото – движимо и недвижимо, да бъде обявено за продан. Въпреки обявения търг за продажбата на част от комплекса той работи. „Само част от комплекс „Кабей” край бобошевското село Усойка е обявен за продан”, потвърди Албена Иванова, един от двамата собственици на фирма „Бени” ЕООД, стопанисваща три къщи за гости, които са част от курорта. „Теглихме кредит с колегата Здравко Здравков, за да стартираме бизнеса, но не успяхме да го погасим и сега банката кредитор си взима парите чрез съдия-изпълнител, който обяви нашия дял за продан. Не сме имали и намерение да отдаваме нашите три къщи за гости под наем“, каза Албена Иванова, собственик на трите къщи още от създаването на курорта. Целият комплекс пък е собственост на общо трима съдружници.

След построяването на АМ „Струма“ бизнесът на заведенията и магазините край Е-79 съвсем замря, като много от обектите в селото хлопнаха кепенци.