Saturday, May 25, 2024
HomeРегионДупницаСъдът в Кюстендил решава за предаването на Методи Захаринов на властите в...

Съдът в Кюстендил решава за предаването на Методи Захаринов на властите в Гърция

В Окръжния съд в Кюстендил е образувано дело за предаване на Методи Захаринов, въз основа на европейска заповед за арест от Гърция. Заседанието е насрочено за сряда – 8 ноември, от 14:00 часа.

Методи Захаринов беше независим кандидат за кмет на Дупница, подкрепен от “Възраждане”. Той беше задържан след решение на Централната избирателна комисия от 11 октомври, а арестуването му беше заради постъпило уведомление от ОД на МВР – Кюстендил, че в Шенгенската информационна система е въведен сигнал от Република Гърция за международно издирване на българския гражданин. Арестът се случи по време на предизборна среща на Захаринов, след като разбирайки, че е издирван, тръгнал да се предаде на органите на полицията.

На 12 октомври, Кюстендилският окръжен съд остави в ареста Методи Захаринов, а на 19 октомври Апелативният съд в София отмени определението на Окръжния съд – Кюстендил, с което на Захаринов беше наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”, и му определи парична гаранция от 2 500 лева./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular