Thursday, May 23, 2024
HomeРегионС богата програма Сандански отбеляза своя празник

С богата програма Сандански отбеляза своя празник

На Светли Четвъртък – ден, превърнал се в традиция и празненство, Сандански отбеляза своя Празник на града, който в продължение на три дни се изпълни с много музика, настроение, танци и събития.

Кулминация на празненствата, организирани от община Сандански, бе Празничният концерт, който за първи път тази година посрещна жители и гости в прохладата на Летния театър. Концертът бе открит от Духовият оркестър, а по-късно на сцената фолклора „оживя“ с песните и танците на Ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ към НЧ „Отец Паисий 1919“ и Танцов състав „Празник“.

Магията на българската фолклорна песен, красотата и таланта на Василиа Петрова, спечели сърцата на публиката и завладя сцената на Летния театър.

Огнени ритми и звън на български тъпани, умело съчетани с майсторството на танца, представени от Музикално-танцова група “Вакали”, разтърсиха Летния театър със своето своеобразно дръм шоу, което се превърна в истински музикално – танцов спектакъл.

И по традиция, там, където се чуе народна песен, се изива и дълго хоро. Неповторимата Румяна Попова, която бе специален гост на Празника на град Сандански, изправи на крака публиката и всички заедно извиха дълго, българско хоро.

Емоционалната вечер завърши с красива заря.

Град Сандански добави още една година към своята 92 – годишна история.
RELATED ARTICLES

Most Popular