С богата програма читалищата в Костенец почетоха Трифон Зарезан и Свети Валентин

В чест на Свети Валентин в община Костенец бяха организирани събития за всички празнуващи. Колонадата пред НЧ “Прогрес 1907”, гр. Костенец се отрупа с хора, дошли да почетат празника на виното – Трифон Зарезан и да се насладят на атрактивната програма, която всички читалища от територията на община Костенец бяха подготвили. Печка на дърва, пчелински зелник и греяно вино привлякоха вниманието на минувачите и гостите, а ритуалното “зарязване” на лозята се оказа интересно за малки и големи.

Продължение на празника бе програмата, която от НЧ “Прогрес 1907” бяха подготвили. В малкия салон се състоя поетична вечер, посветена на любовта и виното. За доброто настроение на всички присъстващи организаторите на събитието прочетоха едни от най-обичаните от поколения българи лирични произведения в чест на любовта.

Прекрасната Ниа Хаджийска също взе участие и омая публиката със своите грациозни танци. “Черешката на тортата” поставиха талантите от вокална група “Блясък”, с ръководител Мариета Ибришимова, чиито изпълнения разчувстваха гостите и оставиха блясък от сълзи в очите. В честването на двойния празник се включиха кметът  Йордан Ангелов и неговият екип, които не пропуснаха да поздравят организаторите за добре свършената работа. В своето обръщение кметът Ангелов пожела много любов, сплотеност и щастие в домовете.