Saturday, July 27, 2024
HomeСпортС водосвет „Вихрен” (Сандански) стартира лятната си подготовка

С водосвет „Вихрен” (Сандански) стартира лятната си подготовка

Представителният отбор на „Вихрен” (Сандански) започна подготовка за новия сезон на Югозападната трета лига. Водосвет за здраве и успехи отслужи големият футболен фен отец Николай. Той поръси със светена вода присъстващите от клуба и феновете, дошли да уважат любимците си на първото им занимание.
Старши треньорът Петър Златинов изведе футболистите за първа тренировка на Градския стадион. Засега треньори на отбора са Петър Златинов и Панталей Маникатов. Треньорът на вратарите Иван Христов напусна и е вече част от треньорския щаб на „Чавдар” (Етрополе). Напусналите футболисти са вратарят Ради Ангелски, полевите играчи Руслан Иванов – преминал в „Чавдар” (Етрополе), Васил Божинов – преминал в „Септември” (Симитли), Красимир Здравков, Валентин Костов – в „Беласица”, Иван Макриев и Димитър Макриев – в „Банско”, Николай Георгиев – в „Литекс”, освободеният Атанас Чипилов тренира с отбора на „Беласица”.

Новите имена в отбора на „Вихрен” са: Иван Топалов – вратар, за последно играл в отбора на Белица, рожба на ДЮШ на „Пирин” (Благоевград); Илия Цеков – от Кърналово, рожба на ДЮШ на „Пирин” (Благоевград); Илиян Джавалеков – завръща се отново в отбора; Янислав Тусонджиев – завръща се отново в отбора, за последно играл в „Пирин” (Гоце Делчев); Александър Бакалов – за последно в „Пирин” (Разлог); Костадин Костадинов, Костадин Апостолов и Мартин Попов от ДЮШ на „Вихрен”;
Очакват се Антон Алексов и Борислав Димитров от ДЮШ на ОФК „Беласица” (Петрич).
До края на седмицата ще се присъединят още футболисти към тренировките на отбора. Водят се разговори с футболисти, предимно от района. Планирани са пет контролни срещи. Засега е уточнена само една – на 17 юли срещу „Спортист” (Своге).

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular