Saturday, July 27, 2024
HomeРегионСамоковС водосвет в Горни Окол стартира проект за енергийна ефективност на кметства...

С водосвет в Горни Окол стартира проект за енергийна ефективност на кметства в Самоковско

Днес бе открита строителната площадка на първото кметство, което ще се ремонтира по проект за енергийна ефективност. Пред кметство Горни Окол бе поставен стартът на проект „Реконструкция и ремонт на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност в селата Рельово, Горни и Долни Окол, Шипочане и Гуцал.

Община Самоков спечели проект, който се финансира по Оперативна програма “Развитие на селските райони”, чрез който ще се ремонтират сградите на кметствата в посочените села. Площадката бе открита с водосвет и благословия от отец Емилиян. Той пожела успех на начинанието и спорна работа. Кметът Владимир Георгиев и управителят на фирмата изпълнител „Само Строй” символично поставиха първото парче от изолацията. Работниците на фирмата веднага след това провериха взетото ниво и започнаха работа. Паралелно със сградата на кметство Горни Окол ще се работи и по кметство Долни Окол, след което ще се прехвърлят бригадите в Шипочан.

На сградите ще бъде подменена дограмата, ремонтирани фасадите чрез поставяне на топлоизолация и ремонтирани покривите – там, където се налага. За всяка една от сградите е изготвен технически проект и направено енергийно обследване за постигане на висока енергийна ефективност. Работата трябва да приключи до края на този строителен сезон. Тази година в Горни Окол ще се извърши и ремонт на площадното пространство, отново с осигурено финансиране по европейска програма.

RELATED ARTICLES

Most Popular