С мнозинство от 17 гласа адв. Мая Христева стана председател на общинските съветници в Самоков

  • За трети път Владимир Георгиев прекрачи прага на кметския кабинет

  • Тържествен водосвет отслужи архиерейският наместник отец Михаил Колев в съслужение с отец Любомир

 

Избраният трети мандат кмет Владимир Георгиев, общинските съветници и кметовете на населени места положиха клетва на официална церемония в Самоков. Председателят на ОИК Ели Милушева връчи удостоверенията. Зам. областният управител Николай Николов проведе церемонията по заклеване. След клетвата всеки от народните избраници се подписа под клетвения лист. За председателстващ на първата сесия бе избран най-възрастният общински съветник – Ангел Немов, който и стартира процедурата за избор на председател на новия Общински съвет. Изборна комисия с председател Александър Кроснев проведе избора и извърши преброяването на гласовете. С мнозинство от 17 гласа за председател на ОбС-Самоков бе избрана адв. Мая Христева.

За трети път Владимир Георгиев прекрачи прага на кметския кабинет, посрещнат от служителите на администрацията, съветници и медии.
Тържествен водосвет отслужи архиерейският наместник отец Михаил Колев в съслужение с отец Любомир. От името на Негово светейшество Неофит Митрополит Софийски и Патриарх Български и Архиерейското наместничество на град Самоков отец Михаил пожела на всички присъстващи да питаят в себе си онази дълбока православна християнска вяра, която е спасителна и емблематична за нас, българите, през столетията на исторически превратности. “Докато има православие, ще има и държавност. Там, където управниците на нашия народ са работили в духовно сътрудничество с църквата, когато има силно и добро взаимодействие, това е носило успех и на обществения живот.

Избрани сте да представлявате надеждите и очакванията на хората за по-добро бъдеще”, каза в словото си архиерейският наместник. Кметът Владимир Георгиев благодари на хората за топлото посрещане. “Изминалата кампания беше много трудна, но срещите с хората в града и селата през изминалия месец носят усещането за добре свършена работа, което е така благодарение на екипната и професионална работа на цялата общинска администрация. Разбира се, има и критики, но като цяло се усеща позитивното отношение на жителите на общината. Независимо от тежките последни месеци, всичко заедно започваме новия мандат с много идеи, проекти и ясна визия за развитието на община Самоков. Всички трябва да работим като екип, за да отговорим на големите очаквания на хората.”