Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПетричС нови зони за игра и занимания се сдоби ДГ „Снежанка“ в...

С нови зони за игра и занимания се сдоби ДГ „Снежанка“ в Петрич

Завършени са основните дейности, свързани с цялостното обновяване на дворното място на ДГ „Снежанка“ в град Петрич. Ремонтът се извършва със собствени бюджетни средства на община Петрич, след решение на съветниците от миналата година. Инвестицията е в размер на 332, 679 лв.

Проектът включи цялостна подмяна на тротоарната настилка, нова вертикална планировка за отвеждане на дъждовната вода и осигуряване на достъпна среда, нова площадкова канализационна мрежа и дренажни решетки, подмяна на водопроводната мрежа, захранваща поливната система, обособяване на нов вход от южната страна, монтаж на стълбищна платформа за осигуряване на достъпна среда до всяка точка на дворното място в детската градина, подмяна на парапетите на площадката, полагането на ударопоглъщаща настилка, нови съоръжения за игра на децата от яслени и градински групи, нови пейки и съдове за отпадъци.

Дворното място на ДГ „Снежанка“ в град Петрич вече ще бъде достъпно и за деца с двигателни проблеми. Разполага и със спортна площадка, която е с изкуствена тревна настилка, има и съоръжения за различни спортове. В момента се извършват последните дейности за озеленяване на дворното пространство. В детската градина има една яслена и четири градински групи. Всички деца ще се радват на подходящи за възрастта си и напълно съобразени с изискванията за безопасност нови съоръжения за игра. Дворът ще позволява пълноценно провеждане и образователни занимания на открито.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Nice post i like it 100 %. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. Its always helpful to read through articles from other writers and use something from their web sites.

Comments are closed.

Most Popular