Saturday, May 25, 2024
HomeРегионКюстендилС открит урок по лесовъдство РДГ Кюстендил даде старт на инициативите организирани...

С открит урок по лесовъдство РДГ Кюстендил даде старт на инициативите организирани за „Седмица на гората“

Експерти от РДГ-Кюстендил проведоха открит урок по лесовъдство с ученици от девети и десети клас на Професионална гимназия по туризъм „Н. Й. Вапцаров“. Така бе даден старт на организираните събития по повод „Седмица на гората“2022 г. Мероприятието се проведе в местност край с. Полска Скакавица в борова гора, където в момента се извършва възобновителна сеч. Поканени да присъстват бяха и лесовъди от Държавно горско стопанство „Кюстендил“ и община Кюстендил.
Събитието бе открито от инж. Димитър Здравков, заместник- директор на РДГ Кюстендил, който представи част от лесовъдската дейност, която се извършва в горите, като маркиране и извеждането на възобновителна сеч.
Инж. Здравчо Тодоров, директор на РДГ-Кюстендил показа как се определя възрастта на едно дърво и какво контролират горските инспектори при проверка законността на сечище.
Учениците се включиха с огромен интерес в практическите занимания и заедно с лесовъдите измерваха диаметър и височина на дървета със специални за това уреди.
За всички присъстващи бяха подготвени фиданки от едролистна липа и предметни награди, осигурени от Югозападно държавно предприятие, град Благоевград.
RELATED ARTICLES

Most Popular