С по 20 000 лв. обезщетения щели да си тръгнат тримата зам.-кметове на Вяра Церовска

Вяра Церовска със заместниците си
  • Новият кмет на Перник отменя заповедта за изплащане на сумите, ще работи с двама заместници – Мирослав Стоицев и Стефан Кръстев

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров ще отмени заповедите на досегашния временно изпълняващ длъжността кмет Севделина Ковачева, с които тя освобождава трима заместник-кметове от изтеклия мандат срещу шестмесечни обезщетения. Действията му са подкрепени от премиера Бойко Борисов, който по думите на Владимиров нарекъл “безобразие” случващото се в пернишката администрация.
Съгласно заповедта трима заместници на Вяра Церовска е трябвало да си тръгнат с по около 20 000 лв. обезщетения. “Ще спестим 60 000 лв. от бюджета на перничани”, заяви Владимиров.

Заместниците на новия кмет Станислав Владимиров

По думите му има и други служители на администрацията, които са освободени при същите условия. Някои от тях вече връщали заявленията си за напускане. Обезщетение на напусналите няма да бъде изплатено, увери Владимиров. Той намалява наполовина броя на заместниците си – от четирима при предходните администрации стават двама. Мярката се предприема, за да се ограничи пилеенето на финансов ресурс. Със спестените средства от заплати на заместник-кметовете ще може да се направи една малка улица в града с подземните комуникации, заяви Владимиров, представяйки новите заместник-кметове.
На Мирослав Стоицев (44 г.) са поверени ресорите “Строителство” и “Сигурност”. Възпитаник е на столичния Технически университет. Той е бивш директор на “Български пощи” в Перник, бивш заместник областен управител. Работил е в сферата на строителството и механизацията.
Стефан Кръстев (35 г.) ще отговаря за дигитализацията на общината и разработването на европейски проекти. Завършил е специалностите “Туризъм” и “Европейска интеграция” в СУ “Св. Климент Охридски”. Живял е и е работил известно време в Англия. Има собствен бизнес в сферата на технологиите и недвижимите имоти.
Владимиров посочи, че ще предложи на Общинския съвет нова структура на общинската администрация. Той подчерта, че няма да има големи трусове. Преходът ще бъде плавен и доказали се хора ще заемат ръководни постове, заяви кметът.