С тържествен водосвет за здраве 18 футболисти на “Велбъжд” стартираха зимната си подготовка, чака се и синът на Тони Велков – Николай, да пристигне под Хисарлъка

 

Двубоите от Трета ЮЗ лига вече в събота, Радостин Джогански и Кирил Вълов са новите попълнения

08-14-01-1_velb_podgotovka_2017g

Водосвет за здраве и успехи отслужи архиерейският наместник Генади Генадиев.

С три дни закъснение стартираха зимната си подготовка футболистите на „Велбъжд”. Вчера в 14 часа те се събраха за първото си занимание за пролетния полусезон в Трета югозападна лига, а заради лошите метеорологични условия навън – сняг и ниски температури, то премина в закритата лекоатлетическа зала. 18 играчи се появиха на стадион “Осогово”, като преди тренировката водосвета за здраве и успехи отслужи в съблекалнята на отбора архиерейският наместник Генади Генадиев. Присъства и президентът на клуба Васил Русаков.

Две са новите, но добре познати имена в отбора – Радостин Джогански и Кирил Вълов. Джогански се завръща в родния си клуб след 4-5 години, през които игра за Сапарева баня и Дупница. Кирил Вълов изигра първите си мачове за „Велбъжд” преди 6 години. Сега се връща, за да помогне на отбора. Той игра последно в „Спартак” (Плевен).

08-14-01-3_velb_podgotovka_2017g

Първата тренировка се състоя в закритата зала.

Разговори се водят с още един футболист на „Спартак” (Плевен) и това е синът на Тони Велков – Николай. Той играе на пост ляв външен халф, но заради заболяване не присъства на първата тренировка.

„Търсим най-вече централен нападател, за да се подсили нашата атака. Първите 3 дни ще бъдем в зала и след това ще се опитаме да изчистим терен в близките села, най-вероятно в село Копиловци, за тренировки с топка. Надявам се да се подготвим добре и най-вече всички да са здрави. Сега имаме 5-6 момчета с грип и не могат да участват в първите тренировки. Предстоят ни тежки мачове през пролетния полусезон и дано да сме подготвени за тях. Ще бъде труден полусезон, защото имаме малко точки и това ще внесе малко напрежение в отбора, най-вече в първите мачове. Ако ги спечелим, да се успокои отборът и ще се опитваме да налагаме повече юноши. Юношите старша възраст, които ги водя отново аз, записаха хубави мачове и 3-4 момчета от тях са готови за мъжки футбол, но всичко ще става постепенно. Ако започнем с 3-4 победи, ще се опитаме да ги приспособяваме по най-бързия начин към мъжкия футбол”, заяви очакванията си старши треньорът Юлиян Кръстев.

08-14-01-2_velb_podgotovka_2017g

Радостин Джогански (с шапката) и Кирил Вълов (вторият от дясно наляво) се завръщат във “Велбъжд”.

Първата контролна среща, предвидена за 18 януари с отбора на Радомир, е отложена, няма да се търси противник и на 21-ви заради лошите условия. На 25 януари “Велбъжд” ще играе проверката с „Марек 1915” (Дупница), на 28-и е договорена контрола с „Германея”, за 1 и 4 февруари се търсят противници. Следват две проверки в Сандански срещу „Вихрен” на 8-и и на 11-и с „Банско”.

Първият официален мач ще е на 18 февруари срещу „Беласица” (Петрич) за Купата на АФЛ. Той ще се играе най-вероятно в Крупник. На 25-и започва пролетният полусезон в Трета югозападна лига, като „Велбъжд” гостува на „Германея” в Сапарева баня.

От пролетния дял двубоите от Трета лига вече ще са играят в събота.