С 39 медала приключи успешната 2019 година кюстендилският клуб по художествена гимнастика “Велбъжд”

Валя Машова с някои от медалистките
  • На 4-тия Международен турнир Academic Winter Cup гимнастичките показаха стил и класа, готвят коледното тържество

 

С 39 медала – 20 златни, 7 сребърни и 12 бронзови, приключи успешната си 2019 година СКГ “Велбъжд” (Кюстендил). На провелия се 4-ти Международен турнир Academic Winter Cup в София кюстендилските състезателки показаха стил, класа и хъс за победа. На килима в столичната зала “София” взеха участие над 600 състезателки в различните възрастови групи от 45 клуба от страната и чужбина.

Ансамбълът на кюстендилската школа при родени 2013 година бе над всички и заслужено зае първо място. Златни отличия в индивидуалното спечелиха Кристин Казачка, Магдалена Велинова на въже, Андреа Павлова, Гергана Харалампиева, Габриела Машова, Божидара Златанова, Юлиана Мацева и Йоана Стоева на обръч. На топка първо място завоюваха Красина Николова и Ели Гергова, а на бухалки – Цветомира Тодорова. С по три златни отличия се окичи Нилана Колевска – многобой, бухалки и въже, както и Маглен Бурназка – многобой, бухалки и обръч. Ралица Русева стана първа за съчетанието си с лента.

Кюстендилските грации завоюваха куп медали и купа.

Сребърни медали спечелиха Карина Бурназка на без уред, Божидара Златанова и Рая Сръндева на топка, Зара Павлова на обръч, Цветозара Миленкова в многобой и бухалки и Дияна Димитрова на лента.

Бронз грабнаха Габриела Василева, Ралица Стоилова, Мишел Иванова и Елизабет Шопова на топка. На обръч трето място за Ани Джерманска, а на лента за Рая Сръндева и Виктория Петрова. Бронз на въже спечелиха Габриела Василева, Емили Николчова и Цветозара Миленкова. Емили Николчова, Дияна Димитрова и Цветомира Тодорова се наредиха на трето място и в многобоя.

“Клубът взе участие с 35 гимнастички в различните възрастови групи. Това бе и последното състезание на клуба за тази година. Тази седмица по покана на БФХГ гимнастички на клуба ще вземат участие в “Спектакъла на Златните момичета” в Гоце Делчев. Коледното тържество на СКГ “Велбъжд”, с което ще изпратим още една успешна година, ще бъде на 20 декември от 18,00 ч. в нашата зала”, каза президентът на клуба Валя Машова.