С 953 746,75 лв кметът на Дупница Методи Чимев подменя канализацията по ул.”Бригадирска и “Велико Търново”, измества два стълба на “Отовица” и стартира ремонта и

Методи Чимев
С една седмица се отложи стартирането на изкопните дейности по подмяна на канализацията по някои от улиците в Дупница, които попадат в обхвата на “Интегриран градски транспорт”. Причината е в подмяната на водопреносната мрежа, която се извършва в момента и движението на МПС-та в участъците е затруднено. По заложения проект, подмяната на канализация ще започне едновременно по ул. “Георги Икономов” (бивша “Бригадирска”) и ул. “Велико Търново”, като ще бъде създадено временно движение в тези участъци от 26 септември, като обходните маршрути ще бъдат указани със знаци.
Общата стойност на поръчката за подмяна на канализацията е в размер на 953 746,75 лв с ДДС, а срокът за изпълнение е 3 месеца. Изпълнител е ДЗЗД “ГХЛ-2018”.
До няколко дни пък трябва да приключи изместването на два стълба на електроразпределителното дружество по ул. “Отовица”, след което да се стартира цялостният й ремонт.