Творци от Дневен център „Светлина“ в Благоевград наредиха изложба от гоблени, картини и рисунки

Пъстра палитра на гоблени, картини и рисунки, изработени от потребителите от Дневен център „Светлина“ беше открита в Градска художествена галерия в Благоевград.
Елена Стойчева- началник- отдел „Социална политика“ , поздрави творците от името на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и Христина Шопова- заместник- кмет по култура и хуманитарни дейности. „Пожелавам Ви все така да творите, да създавате, да бъдете устремени, да не спирате. Въпреки специалните Ви потребности, в днешния ден Вие доказвате, че сте абсолютно пълноценни и равнопоставени хора. Поздравявам екипа на Дневен център „Светлина“ за грижите и помощта, които полагат“, каза в словото си Елена Стойчева.

Директорът на Градска художествена галерия Иван Милушев не скри възхищението си от работата на потребителите. „Гледайки тази изложба трябва да бъдем горди. Първо- горди от съществуването на Дневен център „Светлина“, с екипа, който работи с тези граждани, защото те са абсолютно пълноценни художници. В това съм убеден!“, каза Иван Милушев.
Творбите са подредени в Градска художествена галерия и всеки почитател на изкуството може да види творчеството, както и да си закупи срещу символична сума от изложените творения. Събраните средства ще бъдат инвестирани в дейността и развитието на центъра. Изключителните гоблени, картини и рисунки са дело на Виктор Манов, Георги Бойков, Вера Бибова, Десислава Дедлева и Иван Радев. Изложбата се организира по повод Световния ден на психичното здраве- 10 октомври и включва картини, гоблени, пана. Подредените творби ще останат в залата на ГХГ в рамките на една седмица.