Теодосий Спасов и Влатко Стефановски с уникален концерт в Благоевград

Гениалните музиканти Теодосий Спасов и Влатко Стефановски пресъздадоха на сцената на Blagoevgrad Blues&Jazz най-хубавите си балкански приказки. Те бяха претворени в етноджаз, който завладя зрителите в препълнената зала „Орфей”.

Тя се оказа тясна да побере всички, които искат да се докоснат до магията на двамата виртуози от България и Северна Македония. Теодосий и Влатко изпълниха вечни и обичани народни македонски песни, които бяха аранжирани в характерния за двамата магьосници стил. „Македонско девойче”, „Йовано, Йованке” буквално изправиха на крака публиката. Музикантите представиха за първи път пред зрителите най-новата си музикална пиеса „Дунав блус”. За втори пореден път на Blagoevgrad Blues&Jazz Влатко Стефановски пренесе ценителите на тази музика в тайните на своя хит „Бел кон”.

Той и Теодосий Спасов, които са приятели от 20 години, бяха викани няколко пъти на бис от публиката, която трудно се раздели с тях. Триото на Живко Петров очарова публиката със своята пиеса „Един ден в Благоевград”, посветена на града домакин на уникалния международен музикален фестивал.

Джаз певицата Хилда Казасян направи финала на третата фестивална вечер изключително силен със своите невероятни изпълнения. Тя се качи на сцената заедно със своя музикален гуру Христо Йоцов и с Биг бенд-Благоевград. „Благодаря от цялата си душа на община Благоевград за поканата.

Щастлива съм, че съм тук, където е един от най-добрите бендове в България”, сподели тя. Звездното присъствие на тазгодишното пето юбилейно издание Blagoevgrad Blues&Jazz го превърна в запазена и разпознаваема марка на музикалната сцена в страната, както и зрителите, които препълниха зала „Орфей” в парк „Македония” в съботната и последна вечер на фестивала. Многобройната публика вдъхнови допълнително участниците, които изляха душата си на сцената.