Friday, June 21, 2024
HomeРегионБанскоТЕСНОЛИНЕЙКАТА СЕПТЕМВРИ-ДОБРИНИЩЕ С НОВА ВИЗИЯ ОТ ПИРИНСКО

ТЕСНОЛИНЕЙКАТА СЕПТЕМВРИ-ДОБРИНИЩЕ С НОВА ВИЗИЯ ОТ ПИРИНСКО

Водещият бирен бранд  в България – Пиринско, даде нова визия на теснолинейния влак Родопи №16103 и №16106 с направление Септември – Добринище като част от кампанията си „Навън с Пиринско“, която има за цел да преоткрие освежаващите моменти на открито и връзката с природата.

В новия „Вагон за Отдих“ на Пиринско в периода юли – септември, пътниците ще могат не само да се насладят на спиращи дъха природни гледки и студена бира, но и да научат повече за историята на теснолинейката, която е емблематична за този регион. Като ценител на природното богатство Пиринско обединява сили с млади ентусиасти и сдружения, приели за своя мисия запазването и възстановяването на теснолинейката, като подкрепя техните усилия с мащабна медийна и комуникационна кампания, която да съживи нейния магичен дух.

През юли, август и септември всички пътници в специалния „Вагон за Отдих“ на Пиринско, които закупят бира, ще получат безплатна карта – пътеводител с информация за интересни туристически обекти и места по пътя на теснолинейката.

Като част от кампанията в подкрепа на местната общност и Български Държавни Железници – партньор на инициативата, Пиринско ще обнови няколко зони за отдих около гарите по маршрута на теснолинейката. На спирките ще бъде поставени информационни табели с любопитни факти за маршрутите, заслоните по пътя, местата за отдих и флората и фауната в района. Това ще помогне на всички пътници и любители на природата да научат повече за красивите места, които могат да открият благодарение на кампанията „Навън с Пиринско“.

Лятната кампания ще бъде подкрепена с редица активности, като pop-up барове, на които посетителите ще могат да се разхладят с Пиринско и да научат интересни факти за теснолинейката Септември-Добринище, както и за местата, които могат да открият по пътя ѝ. На интернет страницата www.навънспиринско.bg, потребителите ще могат да се насладят на виртуални гледки от прозореца на „Вагон за Отдих Пиринско“, както и да се информират за местата, които могат да посетят или да изберат собствен маршрут чрез интерактивната карта на сайта. Тя ще позволява въвеждане на начална и крайна точка на пътуването и ще показва кои са интересните локации и забележителности около избраната дестинация. Така всички любители на пътешествията в България ще могат да планират пътуването си с теснолинейката по пътя Септември – Добринище, както и да се информират за разписанието на „Вагона за Отдих“ на Пиринско през летния сезон.

            За Пиринско

Пиринско е водещата марка бира в България – част от продуктовото портфолио на Карлсберг България. Компанията произвежда и предлага на българския пазар разнообразие от първокласни бири, сред които националните Шуменско и Пиринско, международните марки Carlsberg и Tuborg, Zatecky Hus с ароматен жатецки хмел, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti  с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, лидер в своя сегмент, в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка. Компанията предлага  и безалкохолна бира под водещите си брандове Пиринско Безалкохолно Пиво и Carlsberg 0.0.

Карлсберг България разполага с две пивоварни – в град Шумен и в град Благоевград, както и с логистични центрове и търговски офиси в страната. Компанията е част от международната Карлсберг Груп, която присъства на 150 пазари по света в три региона – Азия, Европа и Русия.

RELATED ARTICLES

Most Popular