Saturday, July 27, 2024
HomeРегионКюстендилТИР и кола се помляха на пътя в Кюстендилско, пожарникари вадиха туркиня...

ТИР и кола се помляха на пътя в Кюстендилско, пожарникари вадиха туркиня от ламарините

Жена е пострадала при катастрофа в Кюстендилско, информираха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сигнал е получен в 20:09 часа в четвъртък при РДПБЗН-Кюстендил. Той е бил за катастрофа между лек автомобил и тир на главен път след с. Буново посока Радомир, при табелата за област Кюстендил.

Към мястото на инцидента е бил изпратен един противопожарен екип от РСПБЗН-Кюстендил. При пристигане на мястото е установено, че произшествието е между „Фолксваген Тигуан“ и тир „ДАФ“.

В лекия автомобил са пътували мъж и жена, граждани на Турция, като e пострадала жената. Същата е извадена на носилка от пожарникари в присъствието на спешни медици.

По информация на полицията пострадалата пътничка е настанена е в столично здравно заведение – по първоначални данни е с опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил е турски гражданин на 75 г., водачът на другия автомобил е 62-годишен. Инцидентът е станал при сумрак, при хлъзгаво пътно платно, каза пред БТА началникът на КАТ “Пътна полиция” главен инспектор Радослав Буюклийски.

Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

До късно вечерта в района на катастрофата имаше създадена временна организация на движението.

RELATED ARTICLES

Most Popular