Wednesday, June 12, 2024
HomeНовиниБългарияТлъста награда цял да получи сина на Йоско, след като затрие прокурори...

Тлъста награда цял да получи сина на Йоско, след като затрие прокурори и ченгета

10 кг хероин обещал Стефан Гевгелийски на Иван Йосифов, за да бъдат ликвидирани двама прокурори и трима полицаи

10 кила хероин награда обещал Стефан Гевгелийски на Иван Йосифов, за да бъдат ликвидирани двамата прокурори Емил Галипонов и Георги Мойсев, както и шефът на сектор „Убийства“ в Главна дирекция „Национална полиция“(ГДНП) Михаил Наумов, Алексей Василев и Даниела Димитрова от СДВР. Това заявяват двама свидетели с тайна самоличност пред съдия от Специализирания наказателен съд. Дрогата била на стойност 450 000 лв., съобщава „Телеграф“.

Според въпросните свидетели, чиито имена са скрити зад номера, мократа поръчка била дадена лично от Гевгелийски на групата на сина на Йоско Костинбродския – Иван. Физическото ликвидиране на мишените било обсъждано на маса в кафене в ж.к. „Надежда“, твърдят още свидетели. Според показанията им, Пендака е трябвало да се погрижи за изпълнението на поръчката в най-кратки срокове.

Показания по делото са дали и полицейски служители. Сред тях е и една от мишените на групата – Даниела Димитрова от СДВР. Именно това е служителят, за когото шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев заяви преди няколко дни, че усетил, че е следен. В показанията си Димитрова твърди, че забелязала, че я следи автомобил. В него полицайката познала Пендака.

Според прокуратурата, мотивът на Гевгелийски бил личен – именно тези хора работели по неговите дела. От показанията на свидетелите, приложени по делото, става ясно, че Иван също искал „да си разчисти сметките“ с прокурорите и ченгетата. Това щяло да е в чест на татко му Йоско, който е в неизвестност от 2014 г. и когото междувременно направил дядо на две внучета.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Мафия ,всичко е мафия.Даже ченгетата са продажни за жълти стотинки и големи информатори на мафията.!!!!!

Comments are closed.

Most Popular