Това е единственото в света Ferrari SP-8

Отделът за специални проекти на Ferrari представи пореден уникален автомобил направен от тях. Колата е поръчана от заможен клиент от Тайван и носи името SP-8. На практикта това е F8 Spider, чийто електрически сгъваем твърд покрив е отрязан, за да се създаде роудстър без никакъв покрив. Моделът е боядисан в комбинация от матово Argento Micalizzato с карбонови части, завършени с преливащ син цвят.

SP-8 е нещо повече от просто F8 Spider без покрив с модна двуцветна боя, тъй като разполага с много специално направени части. Такива са например предните фарове са напълно нови и разполагат с уникален дизайн, докато задните светлини възприемат дизайнерския език на Roma, но с променени графики. Ferrari посочва, че предното стъкло и накрайниците на изпускателната система са заимствани от 296 GTB. Що се отнася до джантите с ретро привкус, петспицовите алуминиеви джанти с матово сиво покритие са модерен вариант на колелата на F40.

Следва внушително широката алуминиева предна решетка, която е изработена от 3D принтер и включва вертикални ламели с ретро привкус. Макар и познат от пръв поглед, интериорът е доста променен, тъй като екзотичната италианска марка е монтирала различен избирател на предавките, също с ретро елементи. Промени в средно разположения V8 няма, така че 3,9-литровият двигател с две турбини продължава да произвежда 710 к.с. и 770 нютон метра въртящ момент, насочен към задните колела./ fakti.bg