Sunday, June 23, 2024
HomeНовиниСвятТрагедия с български шофьор в Италия, бдителни колеги го спасяват

Трагедия с български шофьор в Италия, бдителни колеги го спасяват

Български шофьор на камион е получил мозъчен удар на паркинг край околовръстния път на Торино, но е спасен благодарение на телефонно обаждане от София. Бдителните му колеги засекли по GPS-а, че возилото се застоява ненормално на едно място, позвънили по личния GSM на водача и след като сънародникът ни не им отговорил, открили номера на бензиностанцията и кафенето в паркинга. Обадили се там, италианците веднага им влезли в положението, лично съдържателят на комплекса отишъл да търси нашия камион и когато го открил, веднага звъннал на карабинерите, съобщава всекидневник „Република“.

Униформените са дошли след броени минути на място, но при първоначалния бърз оглед на кабината тя им се видяла празна. Началникът на патрулката обаче решил да се изкачи по-нависоко, за да погледне и пода й. Изкатерил се на предното стъкло и тогава забелязал свлеклия се почти изцяло в основата на кормилото мъж. Повикана била линейка, докторите пристигнали също много бързо на паркинга и след като карабинерите отворили вратата на камиона, сънародникът ни бил откаран веднага в болницата „Джовани Боско“. Там лекарите поставили диагнозата мозъчен удар и 59-годишният мъж, чието име не се споменава, бил хоспитализиран в реанимационното отделение.

В момента състоянието на българския шофьор никак не е леко, но ако не се било случило това телефонно обаждане на колегите му от 1500 км разстояние, то положението вече можело да бъде и много, много по-тежко, пише в. “Монитор”.

 

 

Снимка

Шофьорът е получил мозъчен удар на паркинг край околовръстния път на Торино.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular