Традиционният празник на виното в село Делчево ще се проведе на 1 и 2 февруари

Традиционният празник на виното в село Делчево тази година ще се проведе на 1 и 2 февруари 2020 година (събота и неделя). Празникът се организира от община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан.

В събота, 1 февруари, в Делчовския хан ще се състои конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия. Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14,00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.

На 2 февруари (неделя) от 10,30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността Баира. В 11,00 часа на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, фолклорни групи от селата Мосомище, Баничан и Абланица, мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“ и фолклорна група „Росна китка“ – гр. Гоце Делчев.

Както винаги на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.

За всички, които не разполагат със собствен превоз, е организиран транспорт за 10 февруари (неделя) в 9,00 часа от бившия магазин „Валан”, уточниха от община Гоце Делчев.