Saturday, July 27, 2024
HomeРегионТранспарант с надпис „Тук гласуват само сапаревобанци смути жителите на община Сапарева...

Транспарант с надпис „Тук гласуват само сапаревобанци смути жителите на община Сапарева баня“

Транспарант с надпис „Тук гласуват само сапаревобанци” смути жителите на курортния град. Те бяха опънати още рано сутринта в близост до секциите за гласуване. Послания с това съдържание има не само в град Сапарева баня, но и в селата от общината. Снимки с опънатия транспарант се виждат и в социалните мрежи в Ресилово.

Смята се, че транспарантите са закачени от единия от кандидат-кметовете или негови привърженици, като според местни жители се прави внушение, че в курорта гласуват хора, които не са част от местното население. Посланието се възприема и като скрита агитация, което цели да възбуди възмущение и настройване срещу хората, които са се заселили в курортния град под Рила. Това доведе до напрежение в изборния ден. Въпреки очевидния опит за скрита агитация до обяд нямаше постъпил сигнал в Общинската избирателна комисия, увериха от там.

Реакции в мрежата обаче не липсваха, като хората бяха възмутени от това, че в опит за спечелване на кметския стол се допуска всяване на омраза и напрежение между жителите на Сапарева баня, както и да се отправят внушения за гласуване за определена личност.

RELATED ARTICLES

Most Popular