Треньорът на „Марек” Цветан Видински: Чака ни трудно първенство, Еньо Кръстовчев поддържа форма с нас

Цветан Видински
  • Играем само за нас, ще се опитаме да завършим колкото се може по-нагоре в класирането

  • Футболистите от отбора до 19 г. ще са част от мъжкия състав през лятото

 

Футболият „Марек” ще играе две поредни съботи на своя стадион „Бончук”. Утре от 14 часа дупничани приемат силния отбор на „Вихрен” (Сандански), а седем дни по-късно от 15 часа са домакини на „Балкан” (Ботевград). Така голямото чакане за феновете в Дупница свърши. След близо три месеца пауза футболните страсти отново ще се разгорещят, а представянето на „Марек” пак ще бъде една от най-обсъжданите теми в града.

Еньо Кръстовчев отново тренира с „Марек”.

Наставникът на дупнишкия клуб Цветан Видински даде интервю за читателите на „Вяра”, в което говори за преминалата зимна подготовка и предстоящите двубои от пролетния полусезон. Младият специалист коментира и юношите до 19 години, които играят в Елитната група, както и дали любимецът на феновете Еньо Кръстовчев отново ще облече екипа на родния си клуб.

– Г-н Видински, след близо три месеца първенството в Югозападната трета лига се подновява. „Марек” изигра няколко контроли, но не записа победа. Вие как видяхте отбора и доволен ли сте от подготовката?
– Подготовката ни мина доста добре. Момчетата се раздадоха и тренираха на ниво. Да, нямахме добри резултати, но все пак това са контроли. Имаше и грешки, които видяхме и се надявам, че сме ги отстранили. Чака ни трудно първенство. Всички отбори в тази група са с изравнени сили и всеки играе за себе си. Според мен ще има и някои мачове, които са леко под съмнение. Това го има всяка пролет. Ние обаче не участваме в такива неща. Ще видим какво ще се случи. Много ни е трудно. В състава са само млади момчета. За пореден път казвам, че бюджетът ни не е голям. Затова не сме и взели кой знае какви класни футболисти.

Футболистите от Дупница тренираха в чудесно настроение.

– Неведнъж сте споменавали, че докато Вие сте наставник, клубът няма да влиза в уговорки. Но може би ще има удари под кръста от конкуренцията, както вече загатнахте…
Спрямо нас точно – не знам. Но 100% ще има нещо. Повечето отбори си направиха добра организация през зимата. Взеха добри футболисти с хубави заплати. Ние си играем това, което можем. При нас почти няма нови момчета. Играем си само за нас. Ще направим всичко възможно да се преборим и да сме колкото се може по-нагоре в класирането.


– Кои са новите попълнения в отбора за пролетта?
– Петьо Иванов, който си е от Дупница, беше първото ни ново попълнение. Десният външен халф Денислав Балев е друг нов футболист, той играеше в „Миньор” (Перник). Илиян Христов, също външен халф, идва от „Септември” (Симитли). Лошото при него е, че не е водил подготовка и малко закъснява. Божидар Станчев идва от „Вихрен” (Сандански) и е друго ново име в състава ни. Той е все още юноша, играе като десен защитник. Любомир Златков също се присъедини към нас и ще тренира с мъжете, но може би ще го ползваме повече при юношите до 19 години.
– Юношите от Елитната група до 19 години също започват с официалните мачове. Какво е положението там?

Подробности в печатното издание

 

Дупнишкият „Марек” очаква финансиране от БФС за ремонт на стадиона и за нови игрища