Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияТрети труп на крава изплува по южното Черноморие

Трети труп на крава изплува по южното Черноморие

Предстои дезинфекция на плажната ивица край Черноморец

Още един труп на крава изплува на родното крайбрежие, този път край Черноморец.

На 6 юни в залива на плаж „Корал” в Община Царево изплува мъртво животно, дни по-късно същото се случи край скалите в местността Червенка в Черноморец, предаде Нова тв.

Рано тази сутрин в местност Таласакра багер влезе на труднодостъпния скалист бряг, за да премахне третия труп. Не е ясно дали животните са загинали при бедствието в “Нова Каховка” в Украйна. От Областната дирекция на БАБХ уточниха, че всички мъртви крави са без ушни марки, каквито има добитъкът отглеждан в ЕС.

„Не мога да кажа откъде идват. За първи път чувам тази версия за Украйна. Според мен най-логичното е да идват от някой кораб в морето”, обясни Росен Деспотов, кмет на Черноморец.

Към този момент паника или напрежение сред жителите на населените места или летовници няма.

От „Морска администрация” подчертават, че към този момент няма данни за авария в кораб, превозващ контейнери с живи животни или за плуващи животни в морето.

„Предстои дезинфекция на плажната ивица и да се надяваме, че това ще е последното животно, което попада на нашите брегове”, обясни Зорница Димитрова от отдел „Екология”, община Созопол./ dnes.bg/

RELATED ARTICLES

Most Popular