Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБлагоевградТрето бригадно командване вече има свой щаб в Благоевград

Трето бригадно командване вече има свой щаб в Благоевград

Официално бе открита сградата на щаба на Трето бригадно командване в Благоевград.

Лентата бе символично прерязана от командира на ТБК, от областния управител Георги Динев и от заместник-кметът по строителството към Община Благоевград Светла Захариева, предаде Focus.
“Консенсусът в обществото по отношение на развитието на българската армия трябва да бъде на държавно и местно ниво. Разчитам на представителите на държавната, общинската и областната власт да се включат в така необходимия процес по правенето на достоянието на обществото колко благородна тая професия, колко е отговорна. И че способностите, които имаме, трябва да се развиват. Живеем в сложна и динамична обстановка, където безспорно нуждата от въоръжените ни сили е по всякакво съмнение. Затова трябва да рекламираме военната професия. Разчитам на представителите на местната власт в предстоящи конкурси. Предоставяме добри условия, нова инфраструктура. ТБК има една от най-добрите структури в БА. Условията стават все по-привлекателни не само по отношение на заплащане, а и по отношение на условия – развиват се модернизационните проекти” каза пред журналисти, адмирал Емил Ефтимов, след прерязването на лентата.
Той коментира, че достъпът до сградата на Трето бригадно командване е ограничен.
“Ситуацията по отношение на сигурността е сложна. Поддържаме висока готовност и ще се развиваме. Те се представят достойно – с традиционно участие на мисиите на БА. Те заслужават тези условия”, прибави адмирал Ефтимов.
А иначе настоящата сграда води историята си от преди 70 години, когатов нея е настанен щаба на Трета планинска стрелкова дивизия.

RELATED ARTICLES

Most Popular