Трима мъже с наказания за побой над семейство в Кочериново

Съдия Светла Пейчева
  • Районен съд-Дупница осъжда подсъдимите Пламен М., Методи О. и Боби Е. да заплатят солидарно 3000 лева обезщетение

 

Районен съд-Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева, призна трима подсъдими за виновни в причиняване на лека телесна повреда на трима души – семейство и сестра на съпругата, след побой над тях в Кочериново. Инцидентът е станал на 19 март 2016 година на улица в Кочериново, като подсъдимите са се движили по пътното платно, а пострадалите са били в лек автомобил.

Съдът призна подсъдимия Пламен М. (на 31 години, осъждан) за виновен в това, че в съучастие с Методи Е.О. и Боби Е.Е., чрез нанасяне на удари с крака в областта на главата и тялото, е причинил лека телесна повреда на М.Е.М. – контузия на главата; контузия на гръден кош вляво; контузия в областта на лява лакътна става; охлузвания по коленете, като телесната повреда е причинена по хулигански подбуди.

За това му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от  2 две години при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието.

Подсъдимият Пламен М. е признат за виновен и в това, че чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето и с хващане на дясната ръка и отмятането й със сила встрани е причинил лека телесна повреда на Р.Л.М. (съпругата на М.Е.М.) – фрактура на 5-и пръст на дясна ръка; кръвонасядане и оток по дланта на дясна ръка; кръвонасядания и охлузване по лицето, като телесната повреда е причинена по хулигански подбуди. За това му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 две години при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието.

Съдът наложи на подсъдимия Пламен М. едно общо наказание – „лишаване от  свобода” за срок от 2  две години при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието. Съдът постанови още подсъдимият да изтърпи и наложено му по дело от 2011 година наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години и 6 месеца при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието.

Пламен М. е осъден да заплати на Р.Л.М. сумата от 3000 лева, представляваща обезщетение за нанесени неимуществени вреди вследствие на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на деянието – 19.03.2016 година, до окончателното изплащане в пълен размер на уважената парична сума по исковата претенция.

Районен съд-Дупница призна за виновен подсъдимия Методи О. (на 27 години, осъждан) за виновен в това, че в съучастие като съизвършител с Пламен М. и Боби Е., чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на лицето и чрез нанасяне на удари с крака в областта на главата и тялото, е причинил лека телесна повреда на М.Е.М. Наказанието за него е „лишаване от  свобода” за срок от 10 месеца при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието.

Съдът, под председателството на съдия Светла Пейчева, призна за виновен и подсъдимия Боби Е. (на 20 години, неосъждан) за това, че в съучастие като съизвършител с Пламен М. и Методи О., чрез нанасяне на удари с крака в областта на главата и тялото, е причинил лека телесна повреда на М.Е.М. Наказанието за него е „лишаване от  свобода” за срок от 3 месеца. На основание чл.69, ал.1 от НК отлага изтърпяване на наказанието за срок от 1 година.

Подсъдимият Боби Е. е признат за виновен и в това, че е причинил лека телесна повреда на В.Л.Й. (сестра на  Р.Л.М.) чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето. За това му е  наложено наказание „лишаване от  свобода” за срок от  3 месеца и отлага изтърпяване на наказанието за срок от 1 година.

Съдът налага на подсъдимия Боби Е. едно общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, с изпитателен срок от 1 година. Той е осъден да плати на В.Л.Й. сума в размер на 800 лева, представляваща обезщетение за нанесени неимуществени вреди вследствие на деянието.

 

Районен съд-Дупница осъжда тримата подсъдими Пламен М., Методи О. и Боби Е. да заплатят на М.Е.М. сумата от 3000 лева, представляваща обезщетение за нанесени неимуществени вреди вследствие на деянието, което да заплатят солидарно, ведно със законната лихва, считано от датата на деянието – 19.03.2016 година, до окончателното изплащане в пълен размер на уважената парична сума по исковата претенция.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Кюстендилския окръжен съд.