Saturday, July 27, 2024
HomeСпортТри вместо шест мача се изиграха в областна група „Струма“ 1

Три вместо шест мача се изиграха в областна група „Струма“ 1

Три, вместо шест мача, от 21 кръг за първенството на Б Областна група „Струма“ 1 бяха изиграни по терените на Благоевградска област.

Спортист1959 Падеш е временен водач.

Три от срещите са с присъден служебен резултат.

  • Стрела (Петрич) – Спортист (Струма) – 0:3 – служебен резултат- поради неявяване на домакините.
  • Спортист 1959 (Падеш) – Подгорец (Коларово) – 3:0 – служебен резултат – поради неявяване на гостите.
  • ФК Яворница – Ураган (Михнево) – 3:0 – служебен резултат – отказ за явяване от страна на гостуващия тим, съгласуван с Председателя на ОблС на БФС Благоевград.

 

ИзтребителОгражден 1955

 

В Ново Делчево се игра мачът между отборите на местния Изтребител и Огражден 1955 (Първомай), който завърши наравно  – 1:1. Двата отбора си размениха по едно попадение. Първи откриха резултата футболистите на гостите от дузпа, реализирана от Стефан Назъров за спъване на Динчо Георгиев. Изравнителното попадение за отбора на домакините от Ново Делчево отбеляза Мартин Стоев в 82-ра минута. От страна на гостуващия тим е подадена жалба до Областния съвет на БФС Благоевград за нередовен състезател, играл в отбора на домакините. Очаква се решение в четвъртък от страна на ДК на ОблС на БФС Благоевград по жалбата.

 

Струма – Калабак

 

В Марикостиново отборите на Струмаи Калабак(Самуилово) завърши 4:1. Срещата бе от 21-ви кръг за първенството на Б Областна група „Струма“ 1. Отборът на гостите започна срещата с осем футболисти. Съвсем очаквано двубоят започна с натиск на домакините. При подценяване на атака на гостуващия тим в 21-ва минута съвсем неочаквано самуиловци откриха първи резултата чрез неостаряващия Стоян Гогушев. От този момент нататък отборът на марикостиновци заигра на много високи обороти. В 31-ва минута Мариян Терзиев бе изведен в наказателното поле на гостите и с шут от движение изпрати топката в мрежата на противниковия страж за 1:1. В 36-та минута дежурният голаджия Георги Младенов бе изведен пред наказателното поле на Калабаки от 15 метра с топовен шут направи безпомощен вратаря за 2:1. До края на първото полувреме опитите на футболистите на Струма за промяна на резултата се оказаха неуспешни и футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка с гол аванс за домакините. След почивката отново играта на терена се диктуваше от футболистите на Струма (Марикостиново). В 50-та минута Атанас Ибрашимов след самостоятелна акция простреля от движение от 12-13 метра стража на гостите за 3:1. В 55-та минута след добро разиграване пред вратата на Калабак Георги Младенов накара за втори път вратаря на гостите да вади топката от мрежата си след негово попадение за 4:1. До края на мача нов гол във вратата на Калабак не бе отбелязан и срещата завърши при резултат 4:1 за Струма (Марикостиново).

 

Долна Градешница Граничар

 

На стадиона в град Кресна се игра мачът между ФК Градешница от с. Долна Градешница и Граничар от с. Логодаж. С два гола на Симеон Милчев и един на Димитър Бойков отборът на домакините постигна победа с 3:2. Наставникът на гостите Кирил Христов направи смени, като пусна в игра именити футболисти като Михаил Шлюкарски, Спас Николов, Владислав Спасов. Обликът на играта се промени. В 72-ра минута Денис Стоилов от дузпа намали на 3:1. В 76-та минута Миле Денковски успя с топовен шут от 20 метра да намали на 3:2. До края на срещата пропуски за отбора на гостите направиха Михаил Шлюкарски на два пъти и Димитър Треновски веднъж. Старши треньорът на гостите Кирил Христов даде най-висока оценка за играта на Димитър Петков-Макето.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular