Тръмп готов за военни действия срещу Иран

Вашингтон ще наложи санкции на Техеран заради опита с балистична ракета

trump

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключи никакви варианти за реакция срещу Иран, след като Белият дом отправи предупреждение към Техеран заради извършения през уикенда опит с балистична ракета, предаде ДПА.

“Всички опции са на масата”, каза лаконично Тръмп в отговор на журналистически въпрос за евентуални военни действия срещу ислямската република.

В сряда Белият дом е отправил официално предупреждение към Иран, съобщи съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин. Той обаче не даде подробности в какво точно се състои предупреждението. Вчера и самият Тръмп се обърна задочно към иранските власти, заявявайки, че вече са предупредени.

Очаква се САЩ да наложат нови санкции на голям брой ирански юридически лица след извършения от ислямската република опит с балистична ракета.

Същевременно новият министър на отбраната на САЩ Джеймс Матис предупреди Северна Корея “да не използва ядрено оръжие, защото Съединените щати ще дадат ефективен и поразяващ отговор”.

При посещението си в Южна Корея Матис увери Сеул в непоколебимата подкрепа на Вашингтон.