Wednesday, June 12, 2024
HomeНовиниТръмп положи клетва като президент. Заедно ще определим курса на Америка и...

Тръмп положи клетва като президент. Заедно ще определим курса на Америка и света за много години напред, бяха първите му думи

trump-inauguratsia-003

Хора от цял свят благодаря ви. Събрали сме се в едно национално усилия, за да възстановим обещанията, които са дадени на нашия народ. Заедно ще определим курса на Америка и света за много години напред. Ще направим това, което е необходимо. Това каза Тръмп, след като положи клетва като президент.

Тръм благодари на Обама за безпроблемното предаване на властта.

trump-inauguratsia-001

“Днес връщаме властта обратно на вас хората. Твърде дълго време една малка група в столицата на нашата държава се възползват от благата, докато народът плаща затова. Политиците просперират, докато работните места напускат страната”, каза още той.

“Ние сме една нация и болката на нашата нация са и наша болка. Ние споделяме едно сърце, един дом и една славна съдба. Клетвата, която положих днес, е клетва за отдаденост и преданост към всички американци”.

“В течение на десетилетия субсидирахме армиите на чужди страни, докато нашата западаше. Защитавахме границите на други държави, но забравихме нашите граници. Харчихме трилиони зад граница, докато нашата инфраструктура загнива. Направихме други държави богати, докато ние обеднявахме. Един по един заводите затваряха и отиваха в чужбина без да се замислят за милионите американци, които остават без работа. Богатството на нашата средна класа бе разпределяно по целия свят. Това беше до сега. Отсега нататък ще гледаме само в бъдещето”.

“Защитата ще доведе до просперитет и сила. Ще се боря за вас до последния си дъх и никога няма да ви предам. Америка ще започне да печели отново, така, както никога преди. Ще си върнем работните места, ще си върнем богатството. Ще си върнем обратно нашите мечти. Ще следваме две основни правила – ще купуваме американски продукти и ще наемаме американци на работа”.

“Ще търсим добри отношения с всички страни по света, като те ще могат да защитават техните интереси. Няма да налагаме нашия начин на живот на никого. Ние ще бъдем само пътеводната светлина, която да бъде следвана от другите нации. Ще подсилим всичките съюзи. Ще обединим цивилизования свят срещу радикалния тероризъм, за да го заличим. В основата на нашата политика ще бъде пълната отдаденост на САЩ”.

“Вече няма да приемаме политици, които само говорят и се оплакват, а не вършат нищо. Времето на празните приказки свърши, дойде времето на действието. Ние ще просперираме отново и отново. В началото сме на ново хилядолетие, готови сме да отключим мистериите на космоса, да освободим Земята от болестите с помощта на новите технологии. Независимо от цвета на кожите ни ние всички кървим с една червена кръв, с кръвта на патриотите. Всички се радваме на нашите американски свободи”.

“Заедно ще направим Америка отново силна, богата, отново горда, отново безопасна. Ще направим Америка велика отново. Бог да Ви благослови. Бог да благослови Америка”, приключи Тръмп първата си реч като президент на САЩ.

RELATED ARTICLES

Most Popular