Saturday, May 25, 2024
HomeРегионБлагоевградУлтрасите на Пирин скочиха на кмета Илко Стоянов, обявиха  протестна готовност

Ултрасите на Пирин скочиха на кмета Илко Стоянов, обявиха  протестна готовност

Ултрасите на ФК Пирин обявиха протестна готовност, след като стана ясно, че потенциалния нов собственик на тима в лицето на американската мениджърска агенция CRD Sport „отлага“ придобиването на акциите на тима до лятото.

В страницата си във Фейсбук футболните запалянковци поставиха ултиматум към кмета на Община Благоевград Илко Стоянов и управителя на ОФК “Пирин“ Атанас Дафинов в срок до 6 април да им дадат отговори на въпроси, касаещи бъдещето на отбора. В  противен случай те заплашват да предприемат радикални действия, включително и протест пред сградата на общината. Между феновете се коментира, че реалностите около отбора се държат в мъглявина и мрак зарази изборната ситуация. Още повече, че предстои местен вот, а ескалация на напрежението сред феновете, може да повлече след себе си вълна от натрупано недоволство срещу местния градоначалник.

В своята позиция от Пирин пишат:

“Ние привържениците на Пирин сме силно обезпокоени и крайно изнервени от случващото се около нашият любим клуб и ситуацията с лиценза за професионален футбол, както и бъдещето на Пирин.

Настояваме за директни и конкретни отговори на следните въпроси:

  1. След като пропадна сделката с потенциалните инвеститори, какъв е план Б на Общината за спасението на Пирин, какъвто кметът обяви, че има на сесията от миналата седмица, а няколко седмици преди това заяви, че Общината няма финансова възможност да издържа клуба?
  2. Как Общината ще гарантира финансите на клуба до края на сезона, а и в бъдеще, особено след изборите ?
  3. Защо екипът, който доведе нов кандидат инвеститор (инвеститор с екип от сериозни хора, които имаха интерес от месеци) и работи в трудни условия за запазването на клуба бе освободен от длъжност с лека ръка ?

Не на последно място крайно несъгласни сме Пирин да се управлява от хора нямащи нищо общо с клуба исторически, недоказани в професионално отношение и назначаването на нови такива. Хора, в които никога не е туптяло “зелено” сърце !

Ако в срок до 06.04.2023 не получим точни и конкретни отговори и не видим реални действия по посочените проблеми сме готови за крайни и радикални действия – включително протести пред сградата на Общината. Цялата зелена общественост е обединена по тези въпроси, така както се обединихме и направихме празника за 100 години Пирин!“

Към този момент все още няма официална позиция от общинското ръководство във връзка със запитванията, поставени от феновете на отбора.

Припомняме, че в понеделник стана ясно, че американската мениджърска агенция, която искаше да вземе акциите на Пирин се е отказала от намерението си, като отлага инвестиционното си намерение до лятото, съобщиха от Община Благоевград. Като причина се посочва нуждата на инвеститора от време за изясняване на правната рамка около прехвърлянето на собствеността на клуба.

Кметът Илко Стоянов предприе мерки и преведе част от гласуваната субсидия, за да бъде запазен лицензът на отбора. Градоначалникът ще търси съдействие и от местния бизнес.

Времето на безтегловност в Пирин започна след като собственикът на акциите Пол Белогур се отказа от менажирането и издръжката на отбора и предостави акциите безвъзмездно на общината. Така съдбата на Пирин продължава да бъде неясна, а оцеляването на клуба се крепи ден за ден.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Няма бира и кебапчета вече и файтона с “кенчета” скача!Жалки фолклорни емигранти!

Comments are closed.

Most Popular