Управителят на ОФК „Беласица” (Петрич) Георги Петров: Обидно е наши футболисти да ходят на проби в „Локомотив” (ГО), 95% от преминалите пробен период не подписват договори, просто трябваше да се консултират с мен

 

В преговори сме с двама класни футболисти отвън

03-14-01-143-14-02-gorgi-petrov-2

Георги Петров

Преди старта на зимната подготовка на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” управителят на петричкия клуб Георги Петров отговори на зададените му въпроси относно зимната подготовка и селекцията на отбора за пролетния дял от първенството.

– Г-н Петров, усилено се говори сред спортната общественост, че голяма част от основните футболисти напускат представителния тим на „Беласица”. Коя е истината по този въпрос?

– От доста професионални клубове атакуват по-голямата част от нашите футболисти. Трима от тях са поканени на проби в „Локомотив” (Горна Оряховица). За мое учудване и огорчение бившият старши треньор Ангел Славков е направил това. Чест прави на нашите футболисти, че ме зачетоха като ръководител и след задълбочен разговор разбраха защо не трябва за ходят, и то на проби, защото е доста обидно. Треньорът Ангел Славков беше осем месеца при нас на работа и като футболен специалист знае възможностите на всеки един от нашите футболисти. Редно беше да се допита до мен, както го правят останалите негови колеги, и ако естествено се стигнеше до подписване на договори, то може би нещата щяха да придобият друг характер. От практика като футболист, преминал през всички етапи на развитие като състезател, зная, че 95% от футболистите, преминали пробен период, не подписват договори, при което се смачква самочувствието им и вече стават неудачници и неможещи. По категоричен начин заявявам, че футболистите на „Беласица” не са такива. Ярък пример за моите думи е много доброто представяне през есенния дял от първенството на тима, което е видно и от третото място, което заемаме във временното класиране, само на 4 точки след временния водач „Сливнишки герой” заради наши грешки.

– Все пак за кои футболисти става дума, за да бъдем прозрачни, както сте го казвали винаги във Вашите изказвания?

– Марти Таушанов, Валентин Костов и Любомир Граминов бяха поканени от бившия им наставник Ангел Славков в „Локомотив” (Горна Оряховица). Атанас Димитров и Владимир Кабранов също са получили оферти от професионални отбори. И те постъпиха коректно и разумно, като се допитаха до мен и след като видяха, че съм прав, по категоричен начин заявиха, че остават твърдо и ще се явят още на първата тренировка от зимната подготовка на отбора.

-Според Вас ще може ли да опазите футболистите на „Беласица” от оферти от професионални клубове, след като се знае, че има празнота в нормативните документи на БФС, с които не може да се задържат аматьорите?

– При всички положения ще ги опазя от такива ялови оферти, като визирам най-вече тази на Ангел Славков от „Локомотив” (Горна Оряховица). Лично аз ще заведа с автомобила си тези момчета, които наистина ще заиграят в авторитетен отбор от професионалната група, стига да се стигне до подписване на договор. Политиката на нашия клуб е да не спираме развитието на нито едно от нашите момчета, ако се стигне до подписване на договор, изгоден за всички страни. За мен е чест, че всички от управата, включително и треньорският щаб, сме успели да изградим такъв колектив от всяка една гледна точка. Ето това е пътят за развитието на всеки един футболист поотделно и отбора като цяло. Ако решим проблема с материалната база и нашите футболисти покажат добри и качествени игри, както през есенния дял от настоящото първенство, нищо чудно през 2017 година да се озовем там, където ни е мястото.

– Ще има ли подсилване на мъжкия отбор? А също и освобождаване от наличните футболисти?

– На този етап виждането ни е да стартират шестима нови в понеделник, 9 януари, от 14 часа на стадиона в Кърналово -четирима от ДЮШ и двама местни, играли в други отбори през есента. Няма да се молим на никого. Разочарован съм от разговорите с някои футболисти, които поради проявени високи финансови претенции ще продължат да играят извън Петрич. Освободен на този етап е само един от наличните футболисти -Боби Яков. Този човек започна работа като учител и всичко това му пречи на редовния тренировъчен процес, което е в разрез със статута на клуба и не бива да отстъпваме от завоюваното в областта на дисциплината.

– Какви контролни срещи ще изиграе мъжкият отбор през зимната подготовка?

– В интерес на истината сме търсен противник от доста професионални отбори, но не можем да отговорим на исканията на всички. Засега са уточнени мачовете със следните отбори: „Струмска слава” (Радомир), „Пирин” (Гоце Делчев), „Оборище” (Панагюрище), „Септември” (Симитли), „Ботев” (Враца), „Спартак” (Плевен) и македонския „Хоризонт” (Турново). До края на седмицата ще има яснота за датите, часовете и местата за игра на контролните мачове.