Успехите на СК „Звездите” от Петрич за 2019 г.

Треньорът на СКЛА „Звездите” – гр. Петрич Анита Янкулова е изключително горда с постиженията и успехите на своите възпитаници през годината. На 11.05.2019 г. се проведе турнирът КЛАСАНИАДА в гр. София на НСА „Васил Левски”, където СК „Звездите” (Петрич) участва с 12 деца. Никол Ангелова взе бронзов медал на 60 м гладко бягане; Сияна Манасиева – 4-то място (скок от място – 1.77 м) и 5-о място (60 м); Влади Андреева – 4-то място (скок от място – 2.05 м).

На 12.05.2019 г. се проведе Атлетическа лига GO KIDS в гр. София на Национален стадион „Васил Левски”, където СК „Звездите” (Петрич) взе участие с 10 деца.

Владимира Андреева заслужено спечели златен медал на скок от място (2.07 м).

На 24.05.2019 г. се проведоха Национални детски атлетически игри „Атлетиката търси таланти” в гр. София на Национален стадион „Васил Левски”, където СК „Звездите” (Петрич) взе участие с 5 деца. Сияна Манасиева взе бронзов медал на 60 м гладко бягане (10.06 сек) и 6-о място на скок на дължина от място (175 см).

От 09.09. до 13.09.2019 г. се проведоха Европейските детски игри в Бърно, Чехия. Взеха участие Никол Ангелова и Ванеса Йочева, където Ванеса се представи блестящо и се класира на 8-о място на 100 м пр. бягане от 160 деца. Никол Ангелова не успя да се класира за финал на 60 м, защото се отключи стара травма.

На 05.10.2019 г. се проведе кръг от Атлетическа лига GO KIDS. Всички деца се представиха достойно. Владимира Андреева завоюва златен медал на скок от място с личен резултат 2.10 м. Никол Ангелова взе сребърен медал на 60 м гладко бягане и остана само на 4 стотни от златото. Ванеса Йочева се представи блестящо на 60 м с препятствия и взе сребърен медал, като остана на 10 стотни от първото място! Две четвърти места за Владимира Андреева и Сияна Манасиева на 60 м гладко бягане. На 24.11.2019 г. се проведе поредното състезание от вееригата GO KIDS. Златен медал за Владимира Андреева на скок от място. 4-то място за Ванеса Йочева на 60 м пр.б; 4-то място за Мария Трайкова на скок от място; 4-то място за Никол Ангелова на 60 м.

„Изключително доволна съм от представянето на всички деца в състезанията. С много труд, тренировки и лишения завършихме годината с 3 златни, 2 бронзови и 2 сребърни медала. Радвам се, че всяка година има нови деца, които се изявяват и печелят медали. Това ме кара само да се гордея. Годината беше тежка, защото Никол Ангелова имаше контузия, която се лекуваше дълго време (4-5 месеца), като все още се борим с нея. Предстои ни още едно състезание на 21.12., където ще участват Ванеса Йочева и Никол Ангелова. Благодарна съм на всички, които ни помагат и подкрепят – община Петрич, Георги Ангелски – (спонсор на транспорта до с. Първомай), родители, както и на хората, които поддържат стадиона в с. Първомай, за да тренираме и ние. От името на СК „Звездите” искаме да изкажем благодарности към община Петрич, защото ни осигури зала „Серафим Бързаков” за провеждане на тренировки през зимния период. Мога да се нарека щастливка, защото имам огромното удоволствие да работя с такива добри, възпитани, мотивирани, амбициозни и креативни деца, които всеки ден ме изумяват с нещо ново. Вярвам много в тях и съм сигурна, че ще имаме още много по-големи успехи през 2020 г. Желая им да бъдат само здрави! Аз лично смятам 2019 г. за по-успешна от 2018 г., защото тази година се изявиха и окичиха с медали много повече деца от миналата година. Очакванията за Никол Ангелова бяха огромни, но контузията бе пречка за всичко това. Важното е, че тя не се отказва и се бори докрай! Пожелавам много здраве и повече медали на всички мои възпитаници през 2020 година”, коментира треньорката.