Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБобов долФинансови затруднения в Бобов дол: ОбС намалява заплатата на д-р Кармелита Кацарска

Финансови затруднения в Бобов дол: ОбС намалява заплатата на д-р Кармелита Кацарска

Със 700 лв. ще бъде намалена заплатата на д-р Кармелита Кацарска, която работи като педиатър в Бобов дол, става ясно от докладна записка до Общински съвет (ОбС) от неговия председател Красимир Чаврагански. За целта трябва да се промени решение от 12 декември миналата година за определяне размера на месечното възнаграждение на лекарката, която е съпруга на бивш кмет на Дупница – д-р Пламен Соколов. Причината е тежкото финансово положение на община Бобов дол.

С решението от декември 2023 г. ОбС е задължил кмета на общината да сключи граждански договор с д-р Кацарска, с възнаграждение 1 700  лв.. Средствата са отразени в бюджета за 2023 – а и заложени в бюджета за 2024 година. След получено писмо от Министерството на финансите, с друго решение – от април 2024 г., кметът Елза Величкова е задължена да изготви план и е открита процедура за финансово  оздравяване на общината. Срокът е до 15 май, като до 29 май трябва да се проведе публично обсъждане на плана с местната общност.

В разговор на кмета Величкова и д-р Кацарска е обсъдено, че общината е в затруднено финансово положение и се налага да свие разходите, но не може да лиши жителите от педиатър, като двете стигнали до споразумение възнаграждението на  лекарката да бъде 1000 лв. месечно, посочено е в докладната.

Очаква се общинските съветници да се произнесат по предложението на сесията в четвъртък, 30 май. Ако съветът разреши, с д-р Кацарска ще бъде сключен граждански договор с намаленото възнаграждение, считано от 1 юни.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Общината е в затрруднено положение ,но за администрацията пари има.Вдигат си заплатите в общината и не ги е срам .После ще търсят лекари и ще искат да им плащат и двойно ,но няма кой да им се върже на акъла.Да си прочетат приказката за лъжливото овчарче.

  2. А колко пенсионери има в БКС-то и в Общината .Да ги махат да не пипат парите на лекарката и да не вдигат кметските заплати.

Comments are closed.

Most Popular