Saturday, July 27, 2024
HomeРегионКюстендилФотографии показват в Ръждавица българското село - пусто и белокосо

Фотографии показват в Ръждавица българското село – пусто и белокосо

Изложба фотографии “Запустяло е селото … и надеждата” ще открие центърът за занаяти “Старата череша” в с. Раждавица, община Кюстендил, на 17 април, съобщиха организаторите.
През обектива на фотографите Анатоли Костов, Влади Чанев, Ирина Скендерска и Краси Янев, ще бъде показано българското село – пусто и белокосо. Заснети и представени са местата, където навремето е кипял живот, а днес тишината се е настанила удобно, казаха организаторите на изложбата.
“Невинаги е нужна машина на времето, за да се потопим в нечий отминал свят. Изложбата е пълна с емоции. Уловена е красотата на селския живот, показани са пейзажи, които правят видима романтиката на един друг свят. Експозицията разказва за гордостта на селото и за вярата в по-добри дни”, допълват организаторите.
По повод Цветница, в същия ден в центъра е организирана и творческа работилница с върбови клонки и цветя. Занятчии от селото ще се включат в нея, за да покажат умения в плетенето на кошници, панери, гривни. Демонстрирано ще бъде приготвянето на сладко от цветовете на глухарчета и Раждавичка баница.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular