Saturday, June 15, 2024
HomeНовиниСвятФренският правосъден министър „пропуснал“ да декларира 300 000 евро хонорари

Френският правосъден министър „пропуснал“ да декларира 300 000 евро хонорари

Френският министър на правосъдието Ерик Дюпон-Морети се сблъска с нови трудности в сряда, след като призна за “грешка” в данъчната си форма, поради която не успял да декларира 300 000 евро хонорари, съобщи АФП. 60-годишният политик влезе в кабинета преди почти година, когато реши да промени живота си като един от най-успешните и известни адвокати в страната с нова кариера в политиката. Освен че вижда значителното си богатство да е често в устата на опонентите, той се сблъсква със законови проблеми и се очаква да бъде обвинен през следващата седмица за злоупотреба с длъжността на министър, за да си връща на опонентите от адвокатската си кариера.

В сряда, след съобщения в медиите за данъчните му неуредици, негов помощник призна пред AФП, че не е декларирал 300 000 евро възнаграждения, изплатени му през 2018-2019 година, произтичащи от театрална постановка.

“Данъкът е платен и данъчният статут на министъра е напълно регулиран и неговата добросъвестност е демонстрирана”, каза помощник при условие за анонимност. Източникът се позова на „грешка“ от предишния счетоводител на министъра, установена по време на данъчна ревизия, контролирана от надзорния орган на HATVP, който отговаря за проверката на финансовите въпроси на министрите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular