Футболистите на „Вихрен” излизат максимално мобилизирани за мача срещу „Перун”

„Вихрен” (Сандански)

Срещата от 15-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Вихрен” и „Перун” (Кресна) ще се играе в събота, 16 ноември, от 14 часа на градския стадион в Сандански. В момента отборът на „Вихрен” дели 2.-3. място с тима на „Септември” (Симитли), като и двата тима имат по 29 точки, но с по-добра голова разлика са възпитаниците на Спас Стоименов. Само при победа, и то с по-голяма голова разлика, четата на Здравко Лазаров може да си върне второто място. Всички занимания треньорът на „Вихрен” проведе на терена в село Лебница. Той е невероятно удобен заради естествения дренаж, който има, попивайки всяка една дъждовна капка. За жалост нещата не стоят така на градския стадион в Сандански. Допреди години, когато Коко Динев ръководеше „Вихрен” в „А” група, теренът беше най-добър в Югозапада, но сега не е така, защото по време на отсъствието му не е бил поддържан. Това е основната причина тренировките да се провеждат извън спортния комплекс в Сандански, за да може теренът на градския стадион да бъде запазен за двубоя на 16 ноември за мача срещу „Перун” (Кресна). Контузени и наказани футболисти в отбора на „Вихрен” няма. С кои 11 ще започне Здравко Лазаров срещата срещу „Перун”, ще стане ясно на разбора в деня на мача.
Очаква се на вратата да застане Ферди Мюмюнов, пред него Димитър Калчев, Милен Златков, Даниел Златков, Атанас Димитров, Николай Георгиев, Вальо Георгиев, Александър Якимов, Иван Чалъков, Атанас Чепилов и Методи Костов.
Наставникът на „Перун” Атанас Николов сподели, че последният мач срещу „Чавдар” (Етрополе) е преминал под диктовката на неговия тим, но многобройните голови положения не са били реализирани, което е довело до незаслужена загуба. На всичко отгоре последните 10-ина минути от срещата отборът на „Перун” е изиграл двубоя с 9 човека по известни причини. „Отиваме и играем на върха на възможностите си. Предстои ни много тежък мач. Останахме с общо 17 футболисти, защото имаме контузени, отказали се и наказания Теодор Бачев. Не коментирам играта на противниковите отбори. Надявам се да задоволим зрителите на стадиона в град Сандански в събота”.