Футболистите на „Огражден-1955” – с. Първомай спечелиха трите точки в Михнево

„Огражден-1955” - с. Първомай
  • „Ураган” и „Огражден-1955” завършиха 0:2

Съседското дерби от 11-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на „Ураган” и „Огражден-1955” се игра на стадиона в Михнево и завърши при резултат 0:2.
Срещата започна с натиск на домакините. В 8-ата минута Александър Тилев обстрелва директно вратаря на гостите, но той не допусна кълбото зад себе си. Пет минути по-късно Димитър Масларов се озова в удобна позиция за стрелба и насочи топката по диагонал към далечния ъгъл, но тя премина на сантиметри покрай вратата в аут. 17-годишният вратар Димитър Гогушев от „Ураган” на няколко пъти прояви невероятно чувство за пласиране и отрази ударите на нападателите на гостите. В самия край на полувремето след избита топка от вратаря Димитър Гогушев Александър Бързаков в добавката не сгреши за 0:1.

Бърз разбор по време на почивката от страна на Александър Тилев към колегите му от „Ураган”. Играта се пренесе по-напред от страна на домакините и това оголване бе добре дошло за футболистите от Първомай. В 66-ата минута при бърза атака на гостите Александър Бързаков направи безпомощен вратаря Димитър Гогушев за 0:2. До края на срещата за отбора на домакините не успяха Васил Стоев и Димитър Масларов.  Александър Тилев от отбора на „Ураган” сподели след мача, че победата за отбора на „Огражден-1955” е напълно заслужена, защото са били по-свежият тим на терена, изграден от далеч по-добри футболисти.