Футболистите на „Светкавица” изкачиха два пъти „Калабак”

  • „Калабак” (Самуилово) – „Светкавица” (Митиново) – 0:2

 

В мач от 11-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” на стадиона в село Самуилово се срещнаха отборите на местния „Калабак” – трети във временното класиране – и лидера „Светкавица” (Митиново). Очакванията на футболистите на домакините да победят отбора на гостите и при това положение да скъсят разликата от точки не се сбъднаха. През първите няколко минути се играеше предимно в средата на терена. Първата сериозна опасност за отбора на домакините бе в 10-ата минута, когато Георги Кокалков с шут разтресе дясната странична греда зад стража на „Калабак”. Появиха се някои неприятни грубости от страна на футболистите на домакините, като имаше и доста обидни реплики към гостите от страна на местни фенове. На почивката двата тима се оттеглиха при нулево равенство.

Играта на гостуващия тим, подета от Росен Симонски, ставаше все по-интересна и внасяше напрежение в защитата на домакините. В 61-вата минута бързоногият Симонски след атака по десния фланг центрира удачно към колегата си Георги Тодоров и той от воле отбеляза рядко красив гол за 0:1. Отново се заигра повече в средата на терена, докато дойде 80-ата минута. Тогава Георги Кокалков – с много добри прояви в срещата – от около 30 метра със страхотен шут опъна мрежата зад вратаря на домакините за 0:2. За отбелязване е, че техничните футболисти на гостите на можаха да покажат своите истински възможности на изключително тежкия за игра терен на стадиона в село Самуилово.

С тази победа отборът на „Светкавица” (Митиново) се утвърди в челото на таблицата. В събота, 7 декември, на стадиона в Кулата те ще изиграят отложения мач срещу местния „Граничар”.