Футболистите от „Струма” (Марикостиново) подариха по един гол на всеки от колегите си от „Стрела” (Петрич)

Двубоят между „Струма” и „Стрела” завърши 11:0

Коледен подарък направиха възпитаниците на Атанас Терзиев в последния мач от есенния дял за първенството на областната група „Струма-2” срещу петричкия „Стрела”, вкарвайки точно 11 гола в тяхната врата. Течеше 7-ата минута, когато след центриране на Веско Найденов в наказателното поле на гостите топката се отклони от ръката на техен защитник и главният съдия отсъди дузпа, която вратарят Валери Терзиев превърна в гол за 1:0. В 23-тата минута Мартин Бояджиев бе изведен фронтално пред дъгата на наказателното поле на гостите и от 12-13 метра оплете кълбото в мрежата на противника за 2:0. Три минути по-късно след атака по левия фланг Георги Бъчваров изведе Георги Младенов и той от движение изпрати кълбото неспасяемо в мрежата за 3:0. В 31-вата минута Мартин Бояджиев изведе Георги Младенов и очи в очи срещу вратаря на „Стрела” го простреля за 4:0. До края на първата част по едно попадение отбелязаха Мартин Бояджиев в 36-ата и Йордан Бербатов в 38-ата минута и така тя завърши 6:0.
След почивката отново пълни господари на терена бяха футболистите на „Струма”. В 47-ата минута Йордан Бербатов изведе Георги Бъчваров и той с топовен шут опъна мрежата на гостите за 7:0. Четири минути по-късно Георги Младенов накара вратаря на „Стрела” да вади отново топката от мрежата за 8:0. До края на мача се разписаха Георги Бъчваров в 72-рата и Георги Младенов в 79-ата и 84-тата минута.
За отбелязване е, че през първата част на мача вратарят на „Струма” Валери Терзиев прояви майсторство, като на два пъти срещу него изскочиха нападателите на гостите, но той не допусна кълбото зад себе си.
В 90-ата минута на срещата бе отсъдена дузпа в полза на отбора на „Стрела”, но и този път стражът на домакините Валери Терзиев бе невероятен и изби насочената топка в долния ляв ъгъл.
„Доволен съм от всички футболисти, на които гласувах доверие в този мач, включително и от резервите Мариян Терзиев и Карамфил Божиков. Отличен завършек за нашия отбор на есенния дял от първенството. Изоставаме с 2 точки от временния водач „Светкавица” (Митиново), които смятаме да стопим напролет, защото ще им бъдем домакини”, сподели треньорът на „Струма” Атанас Терзиев.
Направена бе снимка за календар на отбора на „Струма” (Марикостиново), което подсказва, че наистина в този клуб се мисли за нещо голямо за в бъдеще, а то е колкото може по-скоро влизане в третия ешелон на българското първенство.