Saturday, May 25, 2024
HomeРегионИхтиманФутболни фенове се биха и трошиха автомобили на АМ „Тракия“!

Футболни фенове се биха и трошиха автомобили на АМ „Тракия“!

Двама в спешното след мач на стадион „Металург“

Полицията в Ихтиман и Перник разследват посегателства върху автомобили на АМ „Тракия” и побоища с участието на футболни запалянковци.

Инцидентите са станали на 7 април. Пред униформените в РУ-Ихтиман трима мъже заявили, че по време на задръстване на АМ „Тракия” непознат мъж е излязъл от автомобил и е започнал да нанася удари с твърд предмет по колата им, като е счупено стъкло и са причинени щети по купето.

Служителите на реда бързо установили посочения от потърпевшите автомобил и задържали водача и двамата му спътници.

Сходен сигнал постъпил в РУ-Ихтиман и около 14 часа. Мъж съобщил, че пътувайки за футболна среща в столицата, в района на 31 км на автомагистрала „Тракия“ му е бил нанесен побой от непознати мъже, излезли от два автомобила, които нанесли и значителни материални щети по колата му, след което се оттеглили в неизвестна посока.

По двата случая са образувани досъдебни производства. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

На същата дата двама мъже били приети за преглед и лечение в ЦСНМП – Перник. След сигнал от лечебното заведение полицаи от Второ РУ –Перник установили, че им е нанесен побой в района на ул. „Якоруда“ най-вероятно от футболни запалянковци след мач на стадион „Металург“.

Пострадалите са 42-годишен мъж от с. Драгичево  и 50-годишен от столицата. Двамата имали наранявания в областта на главите, изразяващи се в разкъсвания и охлузвания. Предприети са действия за установяване на извършителите и е образувано досъдебно производство.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular