Saturday, May 25, 2024
HomeРегионБлагоевградХаос в белодробната болница в Благоевград

Хаос в белодробната болница в Благоевград

Сериозни проблеми в белодробната болница в Благоевград след акцията на прокуратурата завчера. Работата в лечебното заведение е почти изцяло блокирана заради иззети документи и апаратура.

В болницата в момента цари истински хаос, защото след вчерашната проверка са иззети огромни количества документи и компютърни системи.

“Като вземат ключове, компютри, както са ги взели, става едно нищо. Ето, мрежата вътре не работи, не можеш да си пуснеш сървъра, мъчим се, на ръка пишем…”, оплака се директорът на болницата д-р Петър Георгиев.

Епикризи в момента няма как да бъдат издавани, защото липсват всички главни сървъри. А от това страдат най-вече пациентите. Директорът на болницата категорично отхвърли обвиненията, че е злоупотребявал с пари от клинични пътеки. Според Георгиев е напълно нормално част от персонала в болницата да е по-добре платен, като според него това не може да е нарушение.

“Не може повече от 6 хиляди лева, тъй като имам таван. Взимал съм такава заплата, сега не я взимам. Някои взимат по-големи заплати, не го отричам. Всичко е записано както трябва в правилата, финансовият екип не намери нищо. Не може някой да не работи нищо и да взима толкова колкото работните коне взимат”, подчерта Георгиев.

Има ли установени нарушения в болницата, предстои да стане ясно в следващите дни.

Източник: Bulgaria ON AIR

RELATED ARTICLES

Most Popular