Хванаха евродепутата Ангел Джамбазки да шофира с над 1 промил в Самоков

Евродепутатът Ангел Джамбазки е бил хванат да шофира след употреба на алкохол в Самоков през нощта в събота срещу неделя, 7 срещу 8 декември. Дрегерът на място е отчел 1,56 промила алкохол. Джамбазки обаче е настоял за кръвна проба.
Правилата изискват в рамките на 45 минути заловеният в нарушение шофьор да даде кръвна проба.
Според източници на bTV от МВР резултатите от пробата показват други стойности – 1,08 промила, което е с 12 стотни под прага за наказателна отговорност. Книжката на Джамбазки е била отнета. Евродепутатът заяви, че “ще понесе последствията от действията си”. “Срамувам се от постъпката си, беше безотговорно от моя страна”, коментира пред бТВ евродепутатът.

Джамбазки е бил спрян около 1 часа след полунощ за рутинна проверка предпразнично заради студентския празник. Той е бил сам в автомобила си.

Евродепутатът духнал на дрегера, след което отишъл и в болницата заедно с полицаите и е дал кръвна проба за наличие на алкохол. Той сам признава, че е пил вино и се е качил в колата си само за разстояние от 50 метра в самия град, за което сега се разкайва.
“Няма значение дали един човек е жител на Радуил, или е евродепутат в Брюксел – нередно е и неразумно да се шофира след употреба на алкохол. Срамувам се от това”, изповяда Джамбазки.
“Решението ми да шофирам след каквато и да е употреба на алкохол е неразумно и безотговорно”, каза той.
Джамбазки, който е и зам.-председател на ВМРО, още на следващия ден уведомил партийния си лидер, за да разбере лично от него, а не от медиите какви ги е свършил.