Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаХвърчила и бижута майсториха ученици от дупнишкото ОУ „Неофит Рилски“ 

Хвърчила и бижута майсториха ученици от дупнишкото ОУ „Неофит Рилски“ 

Децата обсъждаха книги и играха футбол за началото на лятото

Учениците от началните класове на ОУ„Неофит Рилски“ в град Дупница започнаха лятото с разнообразни дейности по интереси. Те бяха включени в различни занимания от средата до края на месец юни. Под ръководството на своите учители децата с много желание и творческо вдъхновение изработиха красиви рисунки и предмети, използвайки различни изобразителни техники.


Възпитаниците на училището имаха занимания на открито в специално обособени места в двора на учебното заведение с кът за книги и творчески дейности. Малките читатели с любопитство разглеждаха и обсъждаха любимите си детски книжки и техните автори.
С особен интерес малчуганите участваха в конкурсите за най-красиво хвърчило и най-интересна картина на платно. Някои от децата направиха фотоколаж на тема „Най-любимите кътчета от нашето училище“. Момичетата пък изработиха прекрасни бижута. Особено интересни за момчетата от четвърти клас бяха спортните занимания, включващи състезания по футбол и народна топка. Малките спортисти си говореха за протичащото в момента Европейско първенство по футбол и преживяваха отново най-интересните моменти от шампионата на Стария континент.


„Предстоят още много интересни дейности като рисуване върху вода, пясъчни рисунки, драматизация и посещение на етнографски музей. Родителите, децата, а и ние – учителите, с удоволствие приехме предложението на МОН и резултатите от тези дейности по интереси са видими и полезни“, коментираха пред „Вяра“ учители от ОУ „Неофит Рилски“.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular