Христо Димитров и ансамбъл „Българе” показват „Осмото чудо” в Перник

12-05-03-_5535-3 12-05-03-2Национален фолклорен ансамбъл „Българе” на Христо Димитров ще гостува в Перник, където ще представи премиерно своя четвърти авторски проект “Осмото чудо”. Спектакълът ще се играе на 16 февруари, четвъртък, от 19 часа в театралния салон на Двореца на културата в Перник. Спектакълът се осъществява под патронажа на кмета д-р Вяра Церовска и със съдействието на община Перник.

Христо Димитров – продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл, отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. “Осмото чудо” е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век – ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл “Българе” са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Спектакълът “Осмото чудо” е посветен на паметта на щедрия меценат Ян Чарлз Андерсон, на чиято подкрепа ансамбъл “Българе” дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла. Билетите на цени от 10, 12, 15 и 20 лева вече са в продажба.