Friday, June 21, 2024
HomeНовиниБългарияХристо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България", отказва се и...

Христо Иванов подаде оставка като председател на “Да, България”, отказва се и от депутатското място

Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Движение Да, България!“. Това обяви самият той.

“След заседание на Изпълнителния съвет, на което анализирахме картината, взехме решение ИС да приеме оставката, която подадох”, съобщи Иванов на извънреден брифинг.

“Този резултат за партиите от нашата коалиция ПП-ДБ изисква сам по себе си поемането на лидерска отговорност. Колегите подкрепиха моето решение”, заяви бившият вече лидер на “Да, България!”. И декларира, че няма планове отново да се кандидатира за председател.Иванов се отказва и от парламента.

“Няма да стана народен представител в 50-ото Народно събрание. Това отново е мое решение. Изключително важно е да започнем на ново, нов разговор с избирателите. Трябва да се стигне докрай. Ще се посветя на семейството ми. Оставам на терен, ще работя, но няма да се кандидатирам отново за лидер”, категоричен беше Христо Иванов и каза, че приема “присъдата на избирателите, издадена на изборите в неделя”.

Иванов е информирал за решението си както Атанас Атанасов, така и Асен Василев и Кирил Петков. Но не пожела да коментира дали е редно и в останалите партии от коалицията да има оставки. “Ако е нужен курбан – ето го”, заяви Иванов.

Той заяви, че поема отговорността, че не са успели да спечелят доверието на избирателите. И смята, че неговото оттегляне може да бъде по-добрия вариант за партията и лансирането на нейните идеи.

RELATED ARTICLES

Most Popular