Цветанов разкри кои са ключовите въпроси, по които се очертава сблъсък между БСП и ГЕРБ

Не трябва да има партия, която на база омразата, на противопоставянето да цели, че може да постигне някакъв политически дивидент, посочи заместник-председателят на партията

tsvetanov

Електронната анкета е идея от самата партия. Успяхме с тези имейл адреси, които имаме, на над 22 000 членове, да започнем една по-динамична комуникация и да се допитваме до тях по важни въпроси. Това каза за БНР заместник- председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който допълни, че партията ще се опита да събере имейл адресите на повече членове. Резултатите от анкетата ще бъдат съобщени на 22 януари. Цветанов отчете, че и досега партията се е допитвала до членовете си.

Строителството на магистрали вече се е превърнало в стандарт, който управляващите, независимо кои са те, трябва да поддържат, защото инфраструктурата е ключова за развитието на икономиката. Цветанов е категоричен, че страната не бива да се връща към прогресивно подоходно облагане “Мога да заявя категорично, че ГЕРБ ще е за оставане на плоския данък. Искам да чуя аргументите на БСП, ако излагат подобна теза (за отмянатата му).

Плоският данък даде възможност на много млади специалисти да имат възможност да работят висококвалифицирани дейности, за да могат да получават и достойно заплащане. Смятам, че от тази гледна точка плоският данък дава възможност за икономически ръст, дава възможност да няма сив сектор, защото сивият сектор е точно формата, когато някои искат да скрият данъци. Когато направиш данъците на 10 %, това означава, че дори и богатият , който мисли да направи някаква схема, за да скрие от данъците, той няма да си го позволи, защото ще знае, че наказателната отговорност ще бъде голяма. Другото е, че по този начин той ще бъде съпричастен към развитието и даването на добри заплати на всички тези хора, които биха могли да преминат в другата форма на укриване на доходите. Аз съм убеден, че това ще бъде един от основните политически сблъсъци между БСП и ГЕРБ.

Аз съм убеден, че дори в БСП са много хората, които са икономисти, финансисти, които не подкрепят тази, популистка стъпка, която направиха БСП веднага след президентските избори да променят данъчната основа”, каза Цветанов “При управлението на Орешарски от БСП са имали възможност да направят всички реформи, които сега предлагат”, изтъкна Цветанов. Той отчете, че партия ГЕРБ е натрупала политически опит, благодарение на който е променила поведението си при втория мандат спрямо първия. “И аз съм разбрал следното. Не трябва да има партия, която на база омразата, на противопоставянето да цели, че може да постигне някакъв политически дивидент. Това, по принцип, няма как да го направиш, дори в нормалния живот”, завърши Цветанов.