Sunday, June 16, 2024
HomeРегионБанскоЦветан Цветанов в Банско: ГЕРБ успя да покаже другото лице на българската...

Цветан Цветанов в Банско: ГЕРБ успя да покаже другото лице на българската политика, пускаме предсрочно 24,5-км отсечка на АМ „Струма”

Очаквам общественото пространство да бъде залято с фалшиви новини за предстоящите избори, каза още зам.-председателят на партията

 

През последните 11 години опозицията не предлага алтернативи, а иска да дискредитира управлението, да създава хаос.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Банско по време на регионалната академия на Жени ГЕРБ – Благоевград „Национални и европейски приоритети – регионални решения”.


По думите на Цветанов ГЕРБ е партия, която е успяла да покаже другото лице на българската политика – че когато политиците не само говорят, но и изпълняват своите ангажименти – нещата се случват.

„Виждаме една нова тенденция в средите на нашите опоненти – да ни дискредитират по теми, по които доказано сме постигнали успешни резултати”, каза още Цветан Цветанов. Той добави, че Благоевградска област е пример за това какви са последствията, когато ГЕРБ не управлява, като даде за пример в тази посока временното спиране на строителството на автомагистрала „Струма” преди няколко години. „Ние успяхме да наваксаме забавянето и съм убеден, че след няколко седмици предсрочно ще пуснем 24,5-километровата отсечка от магистралата, което ще гарантира безопасността на пътуващите, но и по-бързото придвижване на туристите”, подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че  кметове на партията управляват 130 общини с население над 5 милиона души и че е важно за правителството да се осигуряват допълнителни средства за общините, за да се подобри стандартът на живот. „Държавата е финансово стабилна, има добри икономически политики и затова е възможно да се осигуряват целеви средства за общините. Банско например се възползва от тях за строителство на нова детска градина”, каза още Цветан Цветанов.

Цветанов коментира и предстоящия вот на недоверие. „БСП ще внесат вот за бъдещи намерения. Все още предстоят обсъждания на всякакви нива за бъдещия здравноосигурителен модел. Това са процеси, които те искат да спрат. Проблем е, че насреща имаме популистка партия. БСП е слаба опозиция с вътрешни противоречия, нямат одобрение на лидера си. От национална гледна точка това не е добре, защото опозицията трябва да е силна, да е градивна. БСП отсъства от българския парламент, от дебатите по важни за обществото теми и закони, какъвто бе Законът за вероизповеданията”, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.
На форума Цветанов коментира още, че очаква за предстоящите избори общественото пространство да бъде залято с фалшиви новини, които ще целят дискредитация на ГЕРБ и припомни огромната манипулация „Костинброд”. „Затова ние ще продължим да правим кампания лице в лице, защото за нас винаги ще останат най-важни срещите с хората”, каза още Цветан Цветанов.

RELATED ARTICLES

Most Popular