Цветан Цветанов на откриването на сезона: Банско е №1 и ще остане №1

  • Кметът Икономов: Все още сме в очакване да бъде даден шанс на Банско да продължи да се развива

  • Зъботехникът Диян Василев изрови от снега чисто ново „Ауди А3”

  • Ути Бъчваров ля червено вино, гостите се веселиха с кукерско шоу, факелно шествие, Гери-Никол, Румънеца…

„Банско е №1 и ще остане №1”, заяви Цветан Цветанов на официалната церемония за откриването на Сезон 2018/2019 в курорта.

Гости на събитието бяха още заместник-министрите на спортното и туристическото министерство – доц. д-р Стоян Андонов и Любен Кънчев, Мая Христоскова, изпълнителен директор на концесионера, както и представители на хотелиерите, отличени през годината за своята успешна работа.

„Все още сме в очакване да бъде даден шанс на Банско да продължи да се развива. И като казвам Банско, имам предвид всички планински курорти в България, които следва да имат правото да изграждат своите екологични въжени линии. Банско наистина е водещият зимен сезон в България и тук е мястото да благодаря на целия туристически бранш за добрата работа, както и на концесионера, който направи възможно нашият град да се нареди сред топ курортите в Европа”, заяви домакинът – кметът Георги Икономов, минути преди да обяви официалното откриване на новия зимен сезон.

Веселбата на пл. „Никола Вапцаров” премина с кукерско шоу, факелно шествие, изпълнения на автентичните самодейци от града под Тодорка, както и приказно лазерно шоу. Кулминационната точка бе празнична заря, като след това Румънеца и FolkustiX представиха световни хитове, преплетени с български фолклор. С помощта на мистичните български гайди, тъпани и кавал и рапирането на Румънеца бяха пресъздадени любими парчета като Nodigitti на Blachstreet & Dr. Dre, Jumparound на HouseofPain и много други. През празничния ден на белите писти в Банско по традиция се проведе масово спускане на ски звездите и децата от ски училище.

Бялата веселба продължи с концерт на Гери Никол, DJ Party. Обичаният кулинар Ути Бъчваров стопли жителите и гостите на града със своите месни специалитети и руйно червено вино. Популярната игра „Ловци на съкровища”, която традиционно се провежда на старта на зимния сезон в курорта Банско, има своя нов победител. Сред стотиците участници, които се записаха да ровят в снега, за да се доберат до голямата награда, късметът се усмихна на 27-годишния Диян Василев. Младият мъж е зъботехник и призна, че лекият автомобил „Ауди А3” е сред най-хубавите му подаръци в навечерието на Коледа. Миналата година наградата грабна 49-годишният благоевградчанин Любен Шумарски, собственик на магазин за автомобилни бои.